Μενού
plimmires
Πλημμύρες στη Λάρισα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μπορεί σήμερα να χτύπησε το σχολικό κουδούνι για πρώτη φορά φέτος, ωστόσο στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές της Θεσσαλίας, η έναρξη των μαθημάτων αναβάλλεται αφού πόλεις και χωριά είναι βυθισμένα στις λάσπες.

Ο Άγγελος, μαθητής της Α' Γυμνασίου από τον Άγιο Θωμά της Λάρισας, μίλησε στην ΕΡΤ και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά. Ο μαθητής εξήγησε και γιατί δεν μπόρεσε και αυτός να ξεκινήσει, μαζί με τους συνομήλικούς του από τις γύρω περιοχές.

«Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όσους πήγαν σχολείο σήμερα. Εμείς δεν μπορέσαμε γιατί δεν μπορούμε να πούμε στα σπίτια μας, ρούχα μόνο μπορέσαμε να πάρουμε, έχω και τα πουλιά μου, ένα καναρίνι και ένα παπαγαλάκι που αναγκαστικά τα βάλαμε στο 5ο όροφο γιατί δεν μπορούσε να τα πάρουμε μαζί μας».

Όπως αναφέρει, πρόλαβε να φύγει με την οικογένειά του, όταν το νερό ήταν στο 1,5 μέτρο ενώ τώρα κοιμούνται σε ξενοδοχείο.

«Φωνάζαμε την Πυροσβεστική να μας βγάλει. "Όταν ανεβεί κι άλλο η στάθμη φωνάξτε μας", μας έλεγαν. Και τους λέγαμε "θα πνιγούμε αν ανέβει, ελάτε να μας σώσετε". Φύγαμε από το σπίτι με βάρκες» λέει ο Άγγελος περιγράφοντας το πώς γλύτωσε με τους δικούς του από τις πλημμύρες.

Όταν μάλιστα ρωτήθηκε αν έχει βρεθεί με τους φίλους του είπε: «Όχι, δεν ξέρω πού είναι. Εύχομαι να είναι καλά. Να μην περάσει κανείς άλλος ό,τι περάσαμε κ εμείς».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.