Μενού
Η κηδεία του 31χρονου αστυνομικού
Η κηδεία του 31χρονου αστυνομικού | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Συγκλόνισε η μητέρα του 31χρονου αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη, κατά τη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας που τελέστηκε νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή (29/12), στη Θεσσαλονίκη.

Η μητέρα του αστυνομικού, που άφησε την τελευταία του πνοή μετά τον σοβαρό τραυματισμό στου Ρέντη, έκανε μία σύντονη δήλωση ενώ δεχόταν συλλυπητήρια.

«Βαστάω εγώ, βαστάω» επανέλαβε αρκετές φορές, προσπαθώντας να κρατηθεί όρθια και με το κεφάλι ψηλά, και συμπλήρωσε «είμαι η μάνα του Λύγγε».

Η κηδεία του αστυνομικού, ο οποίος έδωσε μάχη 20 ημερών στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας πριν αφήσει την τελευταία του πνοή το πρωί της Τετάρτης (27/12), έγινε σε κλίμα βαθιάς οδύνης.

Οι αξιωματικοί της Υπηρεσίας όπου εργαζόταν ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη για το ύστατο χαίρε και ο φακός απαθανάτισε πολλά δακρυσμένα πρόσωπα.

Εικόνες από την κηδεία του 31χρονου αστυνομικού
Εικόνες από την κηδεία του 31χρονου αστυνομικού | EUROKINISSI

Το φέρετρό του, που ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία, μεταφέρθηκε στους ώμους των συναδέλφων του, ενώ στην πόλη υπήρξε και πομπή περιπολικών οχημάτων.

Μετά το πέρας της εξοδίου, στην οποία έδωσε το παρών ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και πλήθος εκπροσώπων της πολιτικής σκηνής, το φέρετρο του 31χρονου μεταφέρθηκε στη Θέρμη όπου θα ενταφιαστεί. 

luggeridis
Κηδεία Γιώργου Λυγγερίδη
kideia-luggeridi-mesa
Κηδεία Γιώργου Λυγγερίδη | Eurokinissi

Σημειώνεται πως τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη εκπροσώπησε η Δώρα Αυγέρη (εκπρόσωπος Τύπου) και παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο απερχόμενος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, βουλευτές κ.ά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA