Μενού
astynomia
Αστυνομία | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ένα πρώην ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς και στελέχη της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ) του Λιμενικού συνελήφθησαν χθες, με την αστυνομία να καταφέρνει ένα σημαντικό πλήγμα σε κυκλώματα του οργανωμένου εγκλήματος.

Όπως ανέφερε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», υπάρχει «ώσμωση» μεταξύ των «Πυρήνων» και του οργανωμένου εγκλήματος.

«Πάνω από 70 χρόνια φυλακή είχε το ποινολόγιο του», το πρώην μέλος των «Πυρήνων», σύμφωνα με τον Σταύρο Μπαλάσκα. «Αποδεικνύεται πλέον έμπρακτα ότι υπάρχει ώσμωση της τρομοκρατίας με το κοινό έγκλημα», τονίζει ο ίδιος. 

«Η Greek Mafia χρησιμοποιούσε αυτό τον άνθρωπο για τεχνογνωσία, για να παίρνει βόμβες και όπλα. Τον είχε σαν ένα άνθρωπο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως "προμηθευτή"», επισήμανε ακόμα.

Όσον αφορά τη δράση του οργανωμένου εγκλήματος, η δημοσιογράφος Άννα Κανδύλη, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, «έχουμε εισαγόμενους εκτελεστές».

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, «έχουμε διαφορές ποιοτικές, όχι ποσοτικές», σε σχέση με το παρελθόν. Όπως ανέφερε η ίδια, δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στο πλήθος των περιστατικών, αλλά στον τρόπο που γίνονται.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της μυστικής επιχείρησης με στόχο την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, έγιναν έφοδοι σε σπίτια τουλάχιστον τριών ΟΥΚαδων, οι οποίοι συνελήφθησαν και εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκρηκτικά, βραδύκαυστα φιτίλια, σφαίρες και χειροβομβίδες κρότου λάμψης!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA