Στα χέρια των Αρχών δύο αλλοδαποί ηλικίας 43 και 51 ετών που διέπρατταν κλοπές εργαλείων, ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και οικοδομικών υλικών από εργοτάξια και υπό ανέγερση οικοδομές, σε περιοχές των βορείων και νοτίων προαστίων της Αττικής.
Στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη ένα άτομο που έχει ταυτοποιηθεί. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, κατηγορίες για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές κατ' εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.
Πώς δρούσε η συμμορία
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της ομάδας δρούσαν τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2025, έχοντας διακριτούς ρόλους. Οι κατηγορούμενοι εντόπιζαν εργοτάξια ή οικοδομές, παραβίαζαν συστήματα ασφαλείας και αφαιρούσαν επαγγελματικά εργαλεία, ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, οικοδομικά υλικά και οικιακές συσκευές.
Ένα από τα μέλη φέρεται να είχε αναλάβει τον ρόλο της επιτήρησης του χώρου, προκειμένου να ειδοποιεί τους συνεργούς του σε περίπτωση παρουσίας αστυνομικών.
Κατά τις έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατασχέθηκαν ρούχα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάπραξη των κλοπών, καθώς και πλήθος κλοπιμαίων, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα που χρησιμοποιούσαν ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 13 περιπτώσεις κλοπών σε Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Παλαιό Φάληρο, Φιλοθέη και Μαρούσι. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
- Λατινοπούλου: «Ντροπή που χρηματοδοτεί η χώρα μας για να βγάζει μαύρη Ελένη»
- Ρέθυμνο: O καπετάνιος - ήρωας που έσωσε εγκλωβισμένους την ώρα της φωτιάς
- Η τραγική ιστορία του Ανέστου Δελιά του μοναδικού μεγάλου ρεμπέτη που πέθανε από ηρωίνη
- Τούνη: «Παραλίγο να χάσω το μάτι μου στη Μύκονο» - Το μπλέξιμο με τους μπράβους του ΜακΚόναχι
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.