Συναγερμός σήμανε στην Κρήτη, μετά από ειδοποίηση που δέχθηκε το Πυροσβεστικό Σώμα για διάσωση άνδρα που εγκλωβίστηκε σε δύσβατο σημείο στο φαράγγι του Αμπά, ο οποίος τελικά ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.
Όλα συνέβησαν κατά τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 7 Δεκεμβρίου, όταν το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε κλήση για έρευνα και διάσωση άνδρα στο φαράγγι του Αμπά, στα Αστερούσια Όρη, στην Π.Ε. Ηρακλείου Κρήτης.
Στο σημείο έσπευσε ομάδα πυροσβεστών, η οποία αφού εντόπισε τον άνδρα, οργάνωσε επιχείρηση και με συντονισμένες ενέργειες χρησιμοποιώντας ορειβατικό εξοπλισμό, τον μετέφερε σε προσβάσιμο σημείο, προκειμένου να τον παραλάβει ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.
Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ η επιχείρηση ολοκληρώθηκε την επόμενη μέρα, την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2025.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά 31 πυροσβέστες από το Π.Κ. Πύργου Μονοφατσίου, την 3η Ε.ΜΟ.Δ.Ε., καθώς και από την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 3ης Ε.Μ.Α.Κ.
Επίσης, κινητοποιήθηκε ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.).
- Πέντε εντυπωσιακές γυμνάστριες που γνωρίσαμε στα '90s μέσα από την τηλεόραση τότε και σήμερα
- Survivor: «Έχεις καμία σχέση με τον Λιάγκα;» - H ερώτηση του Λιανού που έφερε την πιο επική ατάκα για φέτος
- Πάνος Ρούτσι: «Γενική απεργία 27 με 28 Φλεβάρη, να τελειώνουμε με αυτή την κυβέρνηση»
- Έγκλημα στη Ζάκυνθο: Η 19χρονη που ξεκλήρισε την οικογένειά της για να το σκάσει με τον παππού της
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.