Μενού
Κινητοποίηση αγροτών
Κινητοποίηση αγροτών | ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Συνεδριάζουν, αυτή την ώρα, οι αγρότες στη Νίκαια της Λάρισας, προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα στις κινητοποιήσεις τους.

Η πανελλαδική επιτροπή μπλόκων συνεδριάζει με τη συμμετοχή 50 μπλόκων και 70 αγροκτηνοτροφικών συλλόγων της χώρας. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στο τραπέζι υπάρχουν οι εξής σκέψεις: αποκλεισμοί εθνικών οδών, κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα και αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι αγρότες εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα για την προάσπιση των αιτημάτων τους, ενώ, από την πλευρά της, η κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη για διάλογο, όχι, όμως, αν κλείσουν οι δρόμοι από τα τρακτέρ. 

Ανοιχτή σε διάλογο με τους αγρότες η κυβέρνηση, αλλά χωρίς κλειστούς δρόμους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε χθεσινή του τοποθέτηση δεν απέκλεισε συνάντηση με εκπροσώπους τους. «Δεν αποκλείεται όμως μια συνάντηση μαζί τους;» ρώτησαν δημοσιογράφοι τον πρωθυπουργό, στο πλαίσιο εκδήλωσης, με εκείνον να απαντά: «Εμείς δεν αποκλείουμε τίποτα».

Από πλευράς του, ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, επεσήμανε πως η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη ήταν «σαφής»: «Είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση με τους αγρότες μέσα στο πλαίσιο, όμως, κάποιων ορίων που προσδιορίζονται από την οικονομία».

Από χθες, οι αγρότες προαναγγέλλουν σκληρή στάση και εμφανίζονται ανυποχώρητοι, επιμένοντας στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους, ενώ τονίζουν ότι δεν τους έχουν ικανοποιήσει τα όσα έχουν ανακοινωθεί από πλευράς κυβέρνησης.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA