Μενού
fotia-pyrosbestiki
Πυροσβεστική | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης (17/08) σε δασική έκταση στην περιοχή Κερασιά στο Άγιο Όρος, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να συνεχίζουν να επιχειρούν στο σημείο.

Συγκεκριμένα, από σήμερα το πρωί συνδρομή παρέχουν τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, το οποίο έχει ξεσπάσει σε δύσβατο σημείο.

Άξιο αναφοράς είναι ότι η κατάσταση δεν έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά, χωρίς ωστόσο να εκφράζεται ανησυχία για τις συνθήκες που επικρατούν. Οι 36 πυροσβέστες και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμήματων επιχειρούν σε διάσπαρτες καύσεις, ενώ από το πρωί ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Έκκληση στους προσκυνητές να επιστρέψουν στις μονές

Σύμφωνα με τη voria.gr, από χθες γίνεται έκκληση στους προσκυνητές που ανεβαίνουν στην κορυφή του Άθωνα να επιστρέψουν στις μονές όπου φιλοξενούνται, ενώ από το πρωί της Παρασκευής η σύσταση των μοναχών είναι να μην επιχειρήσουν την ανάβαση μέχρι να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά.

Κι αυτό γιατί υπάρχουν πολλά μονοπάτια που οδηγούν στις πλαγιές και την κορυφή του βουνού, κάποια από τα οποία περνούν από το σημείο της φωτιάς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA