Μενού
taxi apergia
Κινητοποίηση οδηγών ταξί | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Οι κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, καθώς παραμένει σε εξέλιξη η απεργία στα στα ταξί, αντίδραση στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.  Η Αθήνα και συνολικά η Αττική θα μείνει χωρίς ταξί και αύριο Τετάρτη, ενώ στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα οι κινητοποιήσεις θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων ανακοίνωσε: «Στο συμβούλιο αυτό συζητήθηκε για άλλη μια φορά για το πόσο ολοκληρωτικά καταστροφικό είναι το φορολογικό νομοσχέδιο για τον κλάδο και μας οδηγεί στην οικονομική εξόντωση και εξαθλίωση. Η φορολόγηση με τεκμαρτό εισόδημα θα προκαλέσει υπέρμετρη επιδείνωση της κατάστασης όπου θα μας οδηγήσει στο κλείσιμο ή σε έξοδο από το επάγγελμα.

Η Κυβέρνηση αγνοώντας τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία όλο αυτό το διάστημα, δεν άφησε περιθώρια με αποτέλεσμα η πλειοψηφία του Δ.Σ., να αποφασίσει για δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες Πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις, ξεκινώντας από την Δευτέρα 4/12/23 και ώρα 5:00 π.μ. και μέχρι και την Παρασκευή στις 5:00 π.μ.

Η Ομοσπονδία καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας να προβούν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση κρίνουν απαραίτητη, πλέον της απεργίας. Κανένα ταξί στο δρόμο, πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι ο κλάδος μας καταστρέφεται».

Από την πλευρά του το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, ανακοίνωσε: «Με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΤΑ προέκρινε την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων. Στις 5 & 6 Δεκεμβρίου προκηρύσσει 48ωρη απεργία εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτηση χιλιάδων αυτοκινητιστών για την φοροληστρική επίθεση της κυβέρνησης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA