Μενού
EYP
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Οι εικόνες που έχει καταγράψει το drone που βρέθηκε στην κατοχή δυο Τούρκων που συνελήφθησαν στη Μονεμβασιά έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των στελεχών της ΕΥΠ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν καταγραφεί στρατιωτικές εγκαταστάσεις της χώρας. Οι δυο αλλοδαποί ηλικίας 48 και 58 ετών συνελήφθησαν μετά από καταγγελία στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού ότι εντοπίστηκε το drone πάνω από τις εγκαταστάσεις του ΠΝ στον Πόρο.

Όπως διαπιστώθηκε είχαν ταξιδέψει στο νησί του Αργοσαρωνικού στις 15 Σεπτεμβρίου και διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχείο που είχαν κλείσει μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Το πρωί της επόμενης ημέρας φέρονται να χρησιμοποίησαν το drone για περίπου 10 λεπτά και τότε έγιναν αντιληπτοί. Λίγες ώρες αργότερα ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό.

Οι δυο αλλοδαποί είχαν ήδη αναχωρήσει από τον Πόρο και από την έρευνα τα ίχνη τους εντοπίστηκαν στη Μονεμβασιά όπου συνελήφθησαν και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Αθήνα για να εξεταστούν ενώ μετά και από ενημέρωση του αρμόδιου εισαγγελέα σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκοπία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δυο αλλοδαποί ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν πως ήρθαν στη χώρα μας για τουρισμό.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες εισήλθαν στην Ελλάδα με τα πραγματικά τους στοιχεία και δεν έχει προκύψει να κατηγορούνται για κάποιο αδίκημα. Κατά την έρευνα θα εξεταστεί το δρομολόγιο που έκαναν εντός της χώρας μας για να διαπιστωθεί εάν είχαν επισκεφτεί περιοχές με στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Το φως της δημοσιότητας είδε χθες φωτογραφία όπου φαίνονται οι μεγάλου κυβισμού μηχανές των συλληφθέντων και σε αυτές διακρίνονται αυτοκόλλητα που αναγράφουν «μοναχικός λύκος» και στο κέντρο τους υπάρχει μια ημισέληνος.

Για την υπόθεση ασχολούνται και τα τουρκικά ΜΜΕ όπως το κρατικό κανάλι TRT το οποίο περιορίστηκε να αναφέρει ότι «δύο Τούρκοι υπήκοοι πέταξαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος το περασμένο Σάββατο πάνω από μια ναυτική βάση στο νησί του Πόρου, νότια της ελληνικής πρωτεύουσας, της Αθήνας.

Οι δύο Τούρκοι συνελήφθησαν αφού έγινε αντιληπτή η κατάσταση». Εφόσον εξακριβωθεί από την ανάλυση του υλικού που έχει καταγράψει το drone ότι δεν προκύπτει κάτι ενοχοποιητικό σε βάρος τους θα ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας για την περαιτέρω διαχείριση της υπόθεσης ενώ αναμένεται να εξεταστούν και τα κινητά τηλέφωνα τους για να διαπιστωθεί εάν έχουν τραβήξει βίντεο ή φωτογραφίες από εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA