Στο αυτόφωρο, δικάζεται 60χρονος ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια για τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες (23/03) το απόγευμα στη Λευκάδα.
Ο κατηγορούμενος, όταν αντιλήφθηκε πως οι ανακριτικές Αρχές είχαν φτάσει στα ίχνη του, εμφανίστηκε μόνος στην αστυνομία και ανέφερε ότι έκαιγε ξερά χόρτα στο χωράφι του, αλλά η φωτιά του ξέφυγε και επεκτάθηκε στη δασική έκταση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής και εθελοντών, και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, αφού έκαψε 30 στρέμματα με χαμηλή βλάστηση και θάμνους.
Η φωτιά έκαιγε κοντά στον Άγιο Νικήτα και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε δύο προειδοποιητικά μηνύματα. Το ένα προειδοποιούσε τους κατοίκους του χωριού να είναι σε ετοιμότητα και το δεύτερο τους καλούσε να απομακρυνθούν προς Λευκάδα.
- Τα μηνύματα Μητσοτάκη μετά την απόρριψη κάθε συνεργασίας εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και η μάχη της Βουλής
- Youth Pass 2026: 150 ευρώ για νέους 18 και 19 ετών - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις
- Μαρούσι: Τετράχρονο παιδί περιπλανιόταν μόνο του στους δρόμους - Συνελήφθησαν οι γονείς του
- Η αυτοκτονία της Ελευθερίας Βιδάκη και η αόρατη απειλή της επιλόχειας κατάθλιψης
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.