Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος 36χρονος αλλοδαπός διωκόμενος με διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές του Ισραήλ. Επέδειξε μάλιστα πλαστό διαβατήριο προκειμένου να διαφύγει την σύλληψη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εντοπίστηκε στο πλαίσιο ενδελεχούς έρευνας μεσημβρινές ώρες της 6-8-2024 στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη 36χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης από αρχές Ισραήλ καθώς έχει καταδικαστεί σε ποινή -25- μηνών για κλοπή ενώ διερευνάται η συμμετοχή του σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με βομβιστική επίθεση σε βάρος έτερου ατόμου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το διωκτικό έγγραφο ο 36χρονος το έτος 2022 διέπραξε κλοπή σε οικία στο Ισραήλ με αποτέλεσμα καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης -25- μηνών.
Προκειμένου να μην εκτελεστεί η καταδικαστική απόφαση, ο 36χρονος αφαίρεσε διαβατήριο Ισραηλινών Αρχών έτερου ατόμου το οποίο πλαστογράφησε τοποθετώντας φωτογραφία του και με τη χρήση του οποίου εισήλθε στη χώρα μας τον προηγούμενο μήνα.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων μόλις ενημερώθηκαν από της Αρχές του Ισραήλ για την έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης, άμεσα συγκρότησαν ειδική ομάδα αστυνομικών και μετά από ενδελεχή έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών, τον εντόπισαν την ίδια μέρα να κινείται πεζός στο κέντρο της Αθήνας.
Εκεί τον κάλεσαν σε έλεγχο όπου ο 36χρονος επέδειξε στους αστυνομικούς το πλαστό διαβατήριο προκειμένου να διαφύγει, όμως οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στην έδρα της υπηρεσίας όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για πλαστογραφία.
Γίνεται μνεία ότι ο 36χρονος έχει απασχολήσει τις αρχές του Ισραήλ για εκβιασμούς και ληστείες ενώ ερευνάται η συμμετοχή του σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με βομβιστική επίθεση σε βάρος έτερου ατόμου.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, όπου εκδόθηκε παραγγελία φυλάκισης του σε Κατάστημα Κράτησης.
- Οι ρουκέτες του Σαμαρά, ο λόγος που διάλεξε ΑΝΤ1 για τη συνέντευξή του και η μεθοδικότητα του Τσίπρα
- Ανατροπή για Βορίζια: Μετά τη βόμβα πυροβολούσαν τα σπίτια των Καργάκηδων - Η αστυνομική δύναμη ήταν για τον... Βορίδη
- Πόσο κοστίζει να κάνεις ένα παιδί στην Ελλάδα σήμερα;
- To πιο τρομακτικό μυρμήγκι έφτασε στην Ευρώπη: Ποιες περιοχές απειλεί και τι προκαλεί
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.