Μενού
aeroplano
Το εσωτερικό αεροπλάνου. | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Δύο επιβάτες πτήσης εσωτερικού συνελήφθησαν στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και κλήθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, αμφότεροι αρνήθηκαν να συμμορφωθούν σε υποδείξεις του πληρώματος και του κυβερνήτη του αεροσκάφους, πριν την απογείωση.

Μάλιστα, η εισαγγελέας τους άσκησε ποινική δίωξη για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών -που θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο για άνθρωπο- σε βαθμό κακουργήματος.

Πάντως, μετά τις εξηγήσεις που έδωσαν και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Τι συνέβη όμως στο αεροπλάνο και συνελήφθησαν;

Γιατί συνελήφθησαν οι επιβάτες

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν 40χρονο κι έναν 24χρονο, με τον πρώτο να αρνείται να προσδεθεί και τον δεύτερο να ατμίζει ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Ο κατηγορούμενος με το ηλεκτρονικό τσιγάρο φέρεται να ισχυρίστηκε ότι άτμισε ασυναίσθητα, ενώ ο άλλος επιβάτης επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας για να δικαιολογήσει την άρνησή του να φορέσει τη ζώνη ασφαλείας.

Η ίδια δικογραφία αναφέρει σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι δύο επιβάτες αγνοούσαν τις συνεχείς συστάσεις που τους γίνονταν.

Ο κυβερνήτης έκρινε αναγκαία την αποβίβασή τους, ενώ ειδοποιήθηκαν αστυνομικοί οι οποίοι τους συνέλαβαν.

Μετά την αποβίβασή τους το αεροσκάφος εκτέλεσε κανονικά την πτήση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA