Μενού
 Τ-2 Buckeye
Τ-2 Buckeye | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές της Καλαμάτας μετά από πτώση εκπαιδευτικού αεροπλάνου Τ2 Buckeye που ξεκίνησε την πτήση του από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έκρηξη προηγήθηκε της πτώσης του διθέσιου αεροσκάφους, ενώ άγνωστη παραμένει η τύχη του πιλότου και οι ακριβείς συνθήκες της πτώσης, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για άτομο που κατέπεσε με αλεξίπτωτο.

To Τ2 Buckeye

Το αεροσκάφος που κατέπεσε στην περιοχή της Καλαμάτας πρόκειται για μοντέλο T2 Buckeye, ένα Αμερικάνικης κατασκευής, δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος, το μοναδικό εκπαιδευτικό jet το οποίο χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία για την εκπαίδευση των Ικάρων και των νέων ανθυποσμηναγών.

Η προμήθεια 40 εκπαιδευτικών αυτού του τύπου το 1976 αναμόρφωσε ριζικά το σύστημα αεροπορικής εκπαίδευσης. Οι δυνατότητες του νέου εκπαιδευτικού στην προκεχωρημένη εκπαίδευση και στην εκπαίδευση όπλων δεν μπορούσαν να συγκριθούν με αυτές των Τ-33 που αντικατέστησαν.

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 λίβρες οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί, ενώ φέρει τρίχρωμη παραλλαγή πράσινου, καφέ και άσπρου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA