Μενού
treno
Τρένο του ΗΣΑΠ. | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Πανικός επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης (25/9) σε συρμούς του ΗΣΑΠ, αλλά και εκτός αυτών, όταν εκδηλώθηκε φωτιά σε γραμμές του τρένου στη Νερατζιώτισσα.

«Μας φώναξαν απ’ έξω οι άλλοι επιβάτες να ανοίξουμε μόνοι μας τις πόρτες. Δεν άνοιξαν αυτόματα. Εμείς πηδήξαμε», είπαν χαρακτηριστικά στην εκπομπή Live News του Mega άνθρωποι που ήταν μέσα στους συρμούς.

Σύμφωνα με τον ΗΣΑΠ, όλα έγιναν βάσει κανονισμών.

«Σε ακινητοποιημένο συρμό επιβάτες τράβηξαν τον μοχλό ασφαλείας πόρτας, όταν αντιλήφθηκαν καπνό πλησίον του δικτύου. Ο οδηγός, όπως προβλέπει το Πρωτόκολλο Ασφαλείας, διέκοψε τη ρευματοδότηση της γραμμής σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου, έκανε χρήση του πυροσβεστήρα που διαθέτει ο συρμός και βοήθησε στην εκκένωση των επιβατών προς τον πλησιέστερο σταθμό», τόνισε η ΣΤΑΣΥ.

Νερατζιώτισσα: Κίνδυνος για τους επιβάτες

Σε πλάνα του Mega διακρίνονται ράγες με τσιμέντο και αλλού με ξύλα, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να μην ξέρουν αν και πού υπάρχει και ρεύμα.

Επιπλέον, στο Live News επισημαίνεται ότι τα ξερόχορτα που άρπαξαν φωτιά, μάλλον δεν θα έπρεπε να είναι εκεί.

Άλλωστε τον Αύγουστο έγινε ο διαγωνισμός που προέβλεπε πως «χορτοκοπτικό μηχάνημα χρειάζεται και στον σιδηροδρομικό διάδρομο της γραμμής 1».

Φωτιά στη Νερατζιώτισσα: Τα ερωτήματα

Σύμφωνα με το Mega, αναπάντητα παραμένουν τα παρακάτω ερωτήματα:

  • Γιατί δεν υπάρχει μόνιμη και συνεχής επιτήρηση των γραμμών;
  • Γιατί άρχισε τον Αύγουστο η σχετική συζήτηση;
  • Γιατί δεν είχαν απομακρυνθεί τα ξερά χόρτα;
  • Γιατί επιτρέπονταν η στάση σε ένα σημείο που υπήρχε κίνδυνος πυρκαγιάς;


 

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...