Μενού
mousiki skini
Σκηνή λαϊκής μουσικής | Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Σάλο έχουν προκαλέσει διατάξεις του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού, σύμφωνα με το οποίο «μπαίνει» υποχρεωτική ποσόστωση ελληνικών τραγουδιών και συνθέσεων στη μουσική που θα ακούγεται στους κοινόχρηστους χώρους.

Σύμφωνα με αυτές,, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία και ταινίες που χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο θα υποχρεώνονται να εντάσσουν ελληνόφωνα τραγούδια σε ποσοστά που θα κυμαίνονται από 45% έως 70%.

Η play list του Twitter

Όπως ήταν επόμενο, το νομοσχέδιο προκάλεσε την έντονη αντίδραση χρηστών στο Twitter που γέμισαν την πλατφόρμα με άκρως χιουμοριστικά - και καυστικά σχόλια - προς την υπουργό Λίνα Μενδώνη.

Μάλιστα στο σχετικό χάσταγκ #Μενδωνη_songs, οι χρήστες έχουν στείλει τις προτάσεις τους για ελληνικά ακούσματα στη θέση ξένων...

 
 
 
 

 

 

Ελληνική μουσική: Τι προβλέπει ο νόμος

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, προβλέπεται ότι στους κοινόχρηστους χώρους και εφόσον εκτελείται δημόσια μουσική, το ελάχιστο ποσοστό εκτέλεσης ελληνόφωνων τραγουδιών ή ορχηστρικής μουσικής απόδοσης ελληνόφωνων τραγουδιών δεν μπορεί να είναι κατώτερο του σαράντα πέντε τοις εκατό (45%) του συνόλου των εκτελούμενων μουσικών έργων.

Επιπλέον, ελληνικές οπτικοακουστικές παραγωγές και κινηματογραφικές ταινίες, οι οποίες χρηματοδοτούνται με οποιοδήποτε τρόπο από τον δημόσιο τομέα, υποχρεούνται να ενσωματώνουν ελληνόφωνα τραγούδια ή ορχηστρική μουσική απόδοση ελληνόφωνου τραγουδιού σε ελάχιστο ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%) του συνόλου της μουσικής επένδυσης της παραγωγής ή της ταινίας.

Τα πρόστιμα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά θα κυμαίνονται από 2.000 ως 20.000 ευρώ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA