Μενού
Κορώνη
Κορώνη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η Ελλάδα είναι μία χώρα γεμάτη από ομορφιές και σπουδαίο πολιτισμό. Και μπορεί πολλοί προορισμοί να είναι διάσημοι, ωστόσο υπάρχουν κρυμμένα «διαμάντια» στη χώρα έτοιμα να τα ανακαλύψουν οι ταξιδιώτες. 

Το World Atlas παρουσιάζει τις 8 ωραιότερες μικρές πόλεις στην Ελλάδα που αξίζει να επισκεφθείς.

Οι όμορφες πόλεις στην Ελλάδα για ταξίδια όλο τον χρόνο

Ναύπλιο

Το Ναύπλιο δεν είναι τυχαία μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδος. Ήταν η πρωτεύουσα της χώρας μέχρι το 1834 και βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Πελοποννήσου.

Ξεχωρίζει με τα όμορφα στενά της και το Κάστρο του Παλαμηδίου από το οποίο όλοι μπορούν να απολαύσουν τη θέα της πόλης, αρκεί να ανέβουν τα 999 σκαλιά.

Μονεμβασιά

Πρόκειται για μια μεσαιωνική πόλη-φρούριο σε ένα μικρό νησάκι της νοτιοανατολικής ακτής της Πελοποννήσου.  

Είναι γεμάτη από πετρόχτιστα σπίτια, βυζαντινές εκκλησίες και αρχαία ερείπια που θα σε ταξιδέψουν στο παρελθόν. Είναι ένα πολύ ήρεμο μέρος χωρίς αυτοκίνητα που θυμίζει τις παλιές εποχές. 

Γαλαξίδι 

Βρίσκεται στις βόρειες ακτές του Κορινθιακού Κόλπου και βγάζει μια αύρα νησιώτικη λόγω της ναυτικής της κληρονομιάς που συνδυάζεται τέλεια με τη διαχρονικότητα της. Μπορείς να επισκεφθείς το Ναυτικό Μουσείο και να κάνεις βόλτες στις πλατείες που είναι γεμάτες από ταβερνάκια για να γευτείς καλή ελληνική κουζίνα. 

Πάργα

Είναι πολύχρωμη και κάθε σημείο της είναι λες και βγήκε από έναν πίνακα ζωγραφικής. Έχει καταγάλανα νερά και το αρχαίο βενετσιάνικο κάστρο είναι μια καλή επιλογή για να επισκεφτείς. 

Οι παραλίες Βάλτος και Λύχνος είναι must visit.

Η Χώρα της Φολέγανδρου

Είναι ένα νησιώτικο σημείο με πανέμορφα ασβεστωμένα σπίτια. Η κεντρική πλατεία είναι γεμάτη από ταβέρνες με νησιώτικα πιάτα και η εκκλησία της Παναγίας που βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου, χαρίζει μια τέλεια θέα που συνδυάζεται με την αρχιτεκτονική ομορφιά.

Κορώνη

Είναι στο νότιο άκρο της Πελοποννήσου και είναι σίγουρα μια από τις ωραιότερες πόλεις, καθώς προσφέρει πανοραμική θέα στον Μεσσηνιακό Κόλπο. Τα σοκάκια της πόλης έχουν βουκαμβίλιες και καταλήγουν σε όμορφες πλατείες. Οι παραλίες Ζάγκα και Μεμί είναι από τις πιο όμορφες της περιοχής. 

Μήθυμνα 

Η Μήθυμνα ή Μόλυβος βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Λέσβου και περιέχει όμορφα σπίτια με κεραμιδοσκεπές που έχουν χτιστεί πανοραμικά στον λόφο που οδηγεί σε ένα μεσαιωνικό κάστρο.

Υπάρχουν πυκνά δάση, με βασικότερο το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου που πρόκειται για Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. 

Πύλος 

Είναι στη νοτιοδυτική ακτή της Πελοποννήσου και ξεχωρίζει με το κάστρο του Νιόκαστρου και την κεντρική της πλατεία με τις καφετέριες και τα τσιπουράδικα. 

Σε κοντινή απόσταση, η παρθένα παραλία Βοϊδοκοιλιά, στο σχήμα του ελληνικού γράμματος Ωμέγα, προσφέρει ένα ήρεμο καταφύγιο. Η παρακείμενη λιμνοθάλασσα Γιάλοβα, ένας φυσικός βιότοπος για διάφορα είδη πουλιών, τονίζει ακόμη περισσότερο την ιστορία και τη φύση της Πύλου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA