Μενού
βαθρες
Instagram
  • Α-
  • Α+

Είναι τόσες πολλές οι ελληνικές παραλίες σε νησιά και ηπειρωτική χώρα, που σχεδόν ξεχνάμε ότι υπάρχουν μαγικές λίμνες, ποτάμια και καταρράκτες που σε καλούν για αξέχαστο μπάνιο και επαφή με τη φύση. Μαγικά μέρη σε νησιά αλλά και στα βουνά, που σου χαρίζουν μία εναλλακτική, αλλά εξίσου απολαυστική εμπειρία με το νερό.

Ας δούμε μερικές από τις πιο όμορφες λίμνες και ποτάμια που ίσως συναντήσεις φέτος στις διακοπές σου.

Βάθρες Σαμοθράκης

Ξεκινώ από την πιο μαγική εικόνα που θα συναντήσεις στη Σαμοθράκη. Γνωστή για την άγρια ομορφιά της, το απέραντο πράσινο και τις βάθρες, τις λίμνες με τους καταρράκτες μέσα στα βουνά. Με πιο γνωστή τον Φονιά, θα χρειαστεί να περπατήσεις λίγο μέχρι να βρεθείς εκεί. Αξίζει όμως τον κόπο.

Πολυλίμνιο Μεσσηνίας

Υπάρχει ένα μονοπάτι που ξεκινά από το χωριό Χαραυγή και με λίγο περπάτημα, θα βρεθείς σε ένα απίστευτο μέρος με πολλές λίμνες, καταρράκτες, γέφυρες και αμπέλια.

Αχέροντας

Το υπέροχο ποτάμι της Ηπείρου είναι ό,τι πρέπει για καγιάκ, rafting, δροσιά δίπλα στα πλατάνια και μπάνιο σε κρύα νερά. Πρέπει να το δοκιμάσεις τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου.

Ρέμα Ορλιά

Πάμε στον υπέροχο Όλυμπο και στο Δίον, εκεί όπου μόλις 4 χιλιόμετρα μακριά είναι οι καταρράκτες με παγωμένα νερά και πυκνή βλάστηση. 

Λίμνη Κουρνά

Αν βρεθείς στα Χανιά, μην νομίζεις ότι υπάρχουν μόνο οι φανταστικές παραλίες της Κρήτης. Υπάρχει μία λίμνη, που είναι και η μόνη φυσική στην Κρήτη, με λευκή αμμουδιά. Εκεί θα έρθεις σε επαφή και με έναν πλούσιο υδροβιότοπο, με ζώα και πράσινο.

Βοϊδομάτης

Επιστρέφουμε στην Ήπειρο και σε όσους είναι αρκετά τολμηροί για να μπουν στα παγωμένα νερά του ποταμού Βοϊδομάτη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA