Μενού
Τραπέζι πικνίκ
Τραπέζι πικνίκ | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μετά από αυτό το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας, ο καιρός αναμένεται πάλι να ανοίξει, με τους Αθηναίους έτοιμους να βγουν για λίγη ηλιοθεραπεία. Με τον ζεστό και γλυκό ήλιο της άνοιξης και τη φύση που οργιάζει, δεν υπάρχει πιο ιδανική περίοδος για πικ νικ στη φύση.

Για όσους όμως δεν θέλουν να κάθονται πάνω στο κρύο χώμα, να κολατσίζουν μαζί με μυρμηγκάκια και να λερώνουν τα ρούχα τους, θα προτείνουμε κάποια μέρη στην πρωτεύουσα με αρκετά τραπέζια για πικ νικ, έτσι ώστε να μην διαλέγετε ανάμεσα στην εγγύτητα στη φύση και στις ανέσεις.

Βοτανικός Κήπος Διομήδους

Αυτή η μικρή όαση αποτελεί τον μεγαλύτερο βοτανικό κήπο της Μεσογείου, και απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο. Πέρα από τα τραπέζια για ξεκούραση και φαγητό, διαθέτει περίπου 4.000 είδη φυτών και δεκάδες χιλιάδες αποξηραμένα φυτά στη φυτοθήκη του, ενώ απλώνεται σε μια τεράστια δασική έκταση 1.860 στρεμμάτων.

Βοτανικός Κήπος Διομήδους
Βοτανικός Κήπος Διομήδους | Eurokinissi

Εθνικός δρυμός Πάρνηθας

Παρά τις απανωτές πυρκαγιές, η Πάρνηθα κρύβει ακόμα θύλακες φυσικού κάλλους, με ανοιχτωσιές και οροπέδια όπου θα βρείτε διάσκορπα ξύλινα τραπέζια για να καθίσετε. Προσθέστε σε αυτά τις άφθονες πεζοπορικές διαδρομές, το τοπίο, και την περιστασιακή συνάντηση με ελάφια και αλεπούδες, και έχετε μία αξεπέραστη εμπειρία.

Εκκλησάκι του Αγίου Πέτρου, Πάρνηθα
Εκκλησάκι του Αγίου Πέτρου, Πάρνηθα | Shutterstock

Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

Το πάρκο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης εκτείνεται σε τρεις δήμους, μεταξύ Ιλίου, Καματερού και Αγίων Αναργύρων. Είναι το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο της Ελλάδας, και συνδυάζει την χαλαρή βόλτα δίπλα στις λίμνες του με την πεζοπορία στους λόφους του. Όποιο μονοπάτι και να διαλέξετε, θα βρείτε αρκετά ξύλινα τραπεζάκια εδώ και εκεί για ξεκούραση ή μεσημεριανό από το τάπερ.

Αισθητικό δάσος Υμηττού

Περιβάλλον παρόμοιο με αυτό της Πάρνηθας, αλλά χωρίς το μπελαλίδικο ανέβασμα. Μπορεί να το γνωρίζετε και ως Δάσος Καισαριανής, φυτεύτηκε και συντηρείται από τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών και ανακηρύχθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση «Ιστορικός Κήπος της Ευρώπης». 

Οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι του προσφέρονται ελεύθερα για αναψυχή και ανάπαυση, φυσικά με τα καθιερωμένα τραπέζια, σε ένα τοπίο που πλαισιώνεται από μία πανέμορφη λίμνη, πευκοδάσος, και λιβάδια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA