Ακόμη και η «καλημέρα» που αντάλλασσαν οι ηλικιωμένοι στα ΚΑΠΗ τους προσέδιδε μικρές στιγμές χαράς και ζωντάνιας. Είχαν την ανάγκη να βγουν από τα σπίτια τους και να δραπετεύσουν από τη μοναξιά. Πολλοί από αυτούς ήταν μακριά από τις οικογένειες τους.
Αποκομμένοι από το συγγενικό αλλά και το επαγγελματικό τους περιβάλλον, οι δυνατότητες επικοινωνίας ήταν περιορισμένες. Οι ανάγκες ωστόσο πολλαπλασισμένες. Η απομόνωση τους σε συνδυασμό με την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης και τα μόνιμα προβλήματα των συστημάτων ασφάλισης επέτειναν την περιθωριοποίηση τους.
Αυτά τα προβλήματα ήρθαν να καλύψουν τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ). Ζωντάνεψαν τα «τιμημένα γηρατειά», όπως τα είχε αποκαλέσει ο Ανδρέας Παπανδρέου, και τους χάρισαν το δικό τους στέκι.
Διαβάστε περισσότερα στο www.mixanitouxronou.gr
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.