Μενού
fotografoi
Φωτογράφοι | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη λεωφόρο Κατεχάκη, πραγματοποίησε νωρίτερα, σήμερα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογραφών, διαμαρτυρόμενη για την πολιτική στις φωτογραφίες για τις νέες ταυτότητες.

Ο γενικός γραμματέας του συλλόγου, Σπύρος Διαμαντόπουλος, μίλησε στον ΣΚΑΪ, αναφέροντας πως «Το βασικό πρόβλημα, που έχει προκύψει, είναι ότι με την αλλαγή και την τροποποίηση της ΚΥΑ, που έγινε, από το προηγούμενο υπουργείο, ξαφνικά θα βρεθούμε χωρίς αντικείμενο εργασίας. Εδώ και πολλά χρόνια, με αυτήν την κυβέρνηση, έχουμε φτιάξει ένα σύστημα, το «myPhoto» το οποίο μπορούμε να δίνουμε με φωτογραφίες με ασφάλεια και με πολύ χαμηλό κόστος».

Τα αιτήματα διαμαρτυρίας

«Αντίθετα, το υπουργείο έβαλε φωτογραφικές μηχανές και κάμερες μέσα στα αστυνομικά τμήματα. Η διαφορά σε σχέση με τις νέες ταυτότητες είναι η εξής: Ότι αν πάτε σήμερα να βγάλετε αστυνομική ταυτότητα, είναι απολύτως δωρεάν. Αν πάτε με τη νέα ταυτότητα, θα πληρώνατε 10 ευρώ παράβολο. Τα λεφτά, που πληρώνατε εμένα για τη φωτογραφία, τώρα θα το πληρώνετε στο αστυνομικό τμήμα και θα το παίρνει εμφανώς μία εταιρεία» συμπλήρωσε σχετικά για τα αιτήματά τους.

«Εσείς, για να επιλέξετε εμένα να σας φωτογραφίσω για παράδειγμα, θα πρέπει να πληρώσετε ακόμη 10 ευρώ, δηλαδή σύνολο 20 ευρώ. Το θέμα είναι ότι στα αστυνομικά τμήματα, επειδή δεν υπάρχει σχετική εμπειρία, θα υπάρξει μεγαλύτερη καθυστέρηση. Δεύτερον, η μία επίσκεψη δεν μπορεί να γίνει, καθώς ο κ. Μηταράκης συνέδεσε άμεσα τις αστυνομικές ταυτότητες με τις φωτογραφίες και τα διαβατήρια. Ποιος αστυφύλακας θα μπορέσει να φωτογραφίζει για ένα οχτάμηνο» σημείωσε ο κ. Διαμαντόπουλος.

«Εμείς θέλουμε να βγουν οι νέες ταυτότητες, αλλά δεν θέλουμε να μας παίρνουν το ψωμί μας οι εταιρείες, καθώς τα λεφτά δεν θα τα παίρνει το ελληνικό δημόσιο, αλλά ο ιδιώτης».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.