Αλλάζει το σκηνικό στα πανηγύρια, καθώς στο εξής θα απαγορεύονται οι ψησταριές. Ο νόμος που ψηφίστηκε πέρυσι αλλά δεν είχε εφαρμοστεί μέχρι τώρα, προβλέπει κατάργηση της παραδοσιακής εθελοντικής εστίασης.
Οι σύλλογοι και οι διοργανωτές θα είναι υποχρεωμένοι να απευθύνονται σε εταιρείες catering.
Το σκεπτικό αφορά στη συμμόρφωση και την τήρηση των υγειονομικών κανόνων που ισχύουν γενικότερα για την εστίαση, καθώς και άλλα θέματα, όπως αυτά της φορολόγησης και της Πολιτικής Προστασίας για την αποφυγή πυρκαγιών.
Αντιδρούν οι σύλλογοι
Η απόφαση, ωστόσο, έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις και προβληματισμό, αφού πολλά πανηγύρια στηρίζονται στην εθελοντική συμμετοχή των κατοίκων.
Η επιπλέον επιβάρυνση του κόστους, λόγω της υποχρεωτικής συνεργασίας με επαγγελματίες του κλάδου, ενδέχεται να οδηγήσει ακόμη και στην ακύρωση αρκετών εκδηλώσεων, κυρίως σε μικρές κοινότητες που δεν διαθέτουν τους αντίστοιχους οικονομικούς πόρους.
- Ξεχάστε όσα ξέρετε: Τι αλλάζει από την Τετάρτη στα πίσω φώτα των αυτοκινήτων
- Πορτοσάλτε για εμπρησμούς: «Ο στίχος του Πάνου Βλάχου προετοίμαζε για κάτι κακό ή όχι;»
- «Χάιδεψε τον λαγοκέφαλό μου, δεν δαγκώνει»: Το μποξεράκι που θα αγόραζε ο Λάζαρος από το «Είσαι το ταίρι μου»
- Ελαφόνησος: Τύπος πήγε στο ferry boat κολυμπώντας και ανέβηκε από τον ανοιχτό καταπέλτη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.