Μενού
Νοσοκομείο κορονοϊού
Νοσοκομείο αναφοράς κατά τη διάρκεια της πανδημίας | EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Την άρση των έκτακτων υγειονομικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας για τον κορονοϊό εισηγήθηκε η 3η Εθνική Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, που συνεδρίασε στις 25 Απριλίου.

Η απόφαση για το τέλος των μέτρων για τον κορονοϊό ελήφθη, με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, μετά από εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «ειδικά για τις δομές Υγείας (Νοσοκομεία και λοιποί Υγειονομικοί Σχηματισμοί του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα) και εφόσον από τα στοιχεία της δομής διαπιστώνονται ειδικές συνθήκες για τη λήψη τυχόν - κατά περίπτωση - μέτρων, υπεύθυνη να εκδίδει υγειονομικούς κανόνες είναι η οικεία Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων (ΕΝΛ).

Αντίστοιχα και για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ), Θεραπευτηρίων Χρονίως Πασχόντων (ΘΧΠ), κλειστές δομές φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία και παραρτήματα Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας των Περιφερειών, η οικεία διοίκηση σε συνεργασία με το υγειονομικό προσωπικό κάθε Δομής μπορεί να προχωρεί σε λήψη τυχόν επιπρόσθετων μέτρων αξιολογώντας τους εκάστοτε επιδημιολογικούς παράγοντες.

Παραμένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι του κορονοϊού, και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA