Μενού
Ανδρέας Αλικανιώτης
Ανδρέας Αλικανιώτης | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ο φοιτητής Ανδρέας Αλικανιώτης, ο οποίος επέζησε από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, κατέθεσε σήμερα, Παρασκευή (16/2), στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Ο νεαρός μίλησε για όλα όσα έζησε εντός των βαγονιών της εμπορικής αμαξοστοιχίας και περιέγραψε το πώς βοήθησε συνεπιβάτες του να βγουν από το τρένο.

«Σηκώθηκα γρήγορα γιατί καιγόμουν από τις λαμαρίνες. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και τα τζάμια ραγισμένα. Μαζί με ένα άλλο παιδί βγήκαμε έξω και πήραμε ανάσες, και ξεκίνησα να βοηθήσω άλλους που ήταν μέσα στο τρένο. Ίσως 50 άτομα να ήταν μέσα» είπε ο φοιτητής του Εμπορικού Ναυτικού, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει η ΕΡΤ.

Η σύγκρουση των τρένων έγινε λίγο αφότου ο νεαρός είχε επιστρέψει από το κυλικείο, στο πρώτο βαγόνι. «Μιλούσα στο κινητό για να έρθουν να με πάρουν. Μόλις είχα γυρίσει από το κυλικείο και είχα καθίσει, μετά έγινε η πρόσκρουση. Έκλεισαν όλα τα φώτα, το μόνο φως που υπήρχε ήταν από τους σπινθήρες και τις φωτιές. Κάποιοι χρησιμοποιούσαν τον φακό των κινητών τους για να έχουν φως. Συνειδητοποιήσαμε πώς ήμασταν αναποδογυρισμένοι».

«Φως στο χώρο υπήρχε μόνο από τη φωτιά. Κατά τις πρώτες μου κινήσεις, έσπευσα να δω σε τι κατάσταση βρίσκομαι. Δεν λιποθύμησα, είχα τις αισθήσεις μου. Είδα πώς μπορώ να επιβιώσω και μετά να βοηθήσω άλλα άτομα» συνέχισε την περιγραφή του.

«Χρειαζόταν να σκαρφαλώσεις στα παράθυρα για να βγεις έξω. Ορισμένοι τραυματιστήκαμε για να πεταχτούμε έξω από το τρένο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA