Μενού
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
Πυροσβεστική επιχείρηση στα Τέμπη | EUROKINISSI / ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ
  • Α-
  • Α+

Ελεύθερος με την καταβολή εγγύησης μαμούθ αφέθηκε κατηγορούμενος για την υπόθεση της σύμβασης 717 στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στη «σκιά» της τραγωδίας στα Τέμπη

Οι απολογίες των 23 συνολικά κατηγορουμενων αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως η σύμβαση 717/2014 της ΕΡΓΟΣΕ υπογράφτηκε τον Σεπτέμβριο του 2014. Πρόκειται για το έργο «Ανάταξη και Αναβάθμιση του συστήματος Σηματοδότησης- Τηλεδιοίκησης και Αντικατάστασης 70 Αλλαγών Τροχιάς Σε Εντοπισμένα Τμήματα του Άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας» (πλην τμήματος Τιθορέα – Δομοκός).

Ο κατηγορούμενος για τη σύμβαση 717, που προέρχεται από την ΕΡΓΟΣΕ, μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με εγγυοδοσία ύψους 700.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα με σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαίας ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα και της Ευρωπαίας εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου.

Ο κύκλος των απολογιών θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες και αναμένεται να διαρκέσει έως τα τέλη Απριλίου. Στην υπόθεση αυτή, ο αριθμός των κατηγορουμένων ανέρχεται στους 23. Πρόκειται για 14 δημόσιους υπαλλήλους της ΕΡΓΟΣΕ, για απάτη σχετική με τις επιχορηγήσεις, 4 δημόσιους υπάλληλους της Ελληνικής Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΥΔ/ΕΠ-ΥΜΕΠΕΡΑΑ), για απιστία κονδυλίων και 5 νόμιμους εκπροσώπους και υπαλλήλους της Αναδόχου Κοινοπραξίας, για ηθική αυτουργία σε απάτη σχετική με τις επιχορηγήσεις και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση με σκοπό τον προσπορισμό αθέμιτου οφέλους σε άλλον.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA