Τον Δεκέμβριο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι απολογίες για το «μπάζωμα» με φόντο την υπόθεση των Τεμπών με τους 57 νεκρούς.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, o πρώην υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλους, ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, και έξι ακόμα μη πολιτικά πρόσωπα που κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος, αδίκημα που αφορά στο αποκαλούμενο μπάζωμα στο χώρο της σιδηροδρομικής τραγωδίας θα προσέλθουν για να απολογηθούν το δεύτερο δεκαήμερο του ερχόμενου Δεκεμβρίου.
Αναλυτικότερα, η αρεοπαγίτης-ανακρίτρια Φωτεινή Μηλιώνη, αφού ολοκλήρωσε την έρευνά της, έστειλε κλήσεις προς απολογία σε όλους τους κατηγορουμένους, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες εμφανίστηκαν ενώπιον της δικαστικής λειτουργού και έλαβαν ολιγοήμερη προθεσμία για το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου προκειμένου να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.
Όλοι οι κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν αυτοπροσώπως στο ανακριτικό γραφείο και τις επόμενες ημέρες θα βρεθούν εκ νέου εκεί για να απολογηθούν και να απαντήσουν στις ερωτήσεις που θα τους θέσει η αρεοπαγίτης ανακρίτρια.
Τελευταίος θα προσέλθει στο γραφείο της δικαστικής λειτουργού ο Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος ελέγχεται ποινικά για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.
- Γιώργος Μαζωνάκης: Το τολμηρό «Παιδί της νύχτας» που πίστευε ότι ως το τέλος θα αναζητούμε τι μας έμαθε η ζωή
- Δημοσκόπηση Star: Πώς κρίνουν οι πολίτες τις εξαγγελίες μετά τη ΔΕΘ - Η διαφορά μεταξύ ΝΔ - Τσίπρα
- Τι είναι η πλασμαφαίρεση: Πώς γίνεται η διαδικασία και οι ανεπιθύμητες επιπλοκές
- «Τόση ευτυχία, δεν ξέρουμε πού να τη βάλουμε»: Η ατάκα της Ράνιας Τζίμα για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.