Μενού
Τέμπη
Μπαλόνι για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος | EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ
  • Α-
  • Α+

Ντοκουμέντα από την επιχωμάτωση στο σημείο της τραγωδίας από τα Τέμπη προσκόμισε στη δικαιοσύνη δικηγόρος οικογένειας θυμάτων, και αποτυπώνεται η στιγμή που χωματουργικά μηχανήματα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή και εκτελούν εργασίες.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο Alpha επικαλούμενος οικογένειες θυμάτων των Τεμπών, «χωματουργικά μηχανήματα καλύπτουν τον χώρο σ' ένα αχρείαστο μεγάλης κλίμακας έργο με ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα ταχύτητα».

Ο Στέλιος Σούρλας, δικηγόρος οικογένειας θυμάτων στα Τέμπη, δήλωσε σχετικά: «Προκύπτει ξεκάθαρα ότι ουδεμία ανάγκη μπαζώματος υπήρχε, για να πατήσουν οι γερανοί. Οι συγγενείς θυμάτων κατέθεσαν το πόρισμα πραγματογνώμονα σε θέματα πυρκαγιών και ζήτησαν να έχουν πρόσβαση σε βίντεο που εμπεριέχονται στη δικογραφία».

Την ίδια ώρα, οι συγγενείς των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας, αναμένεται να στείλουν στην Αγγλία δύο σκληρούς δίσκους με εικόνες για περαιτέρω ανάλυση. Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα, μέσω των δικηγόρων τους, οικογένειες θα υποβάλλουν συμπληρωματική μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, ζητώντας την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου. 

Το πόρισμα του ΚΚΕ για τα Τέμπη: «Ποινικές ευθύνες των υπουργών Μεταφορών»

ΟΔημήτρης Κουτσούμπας παρέδωσε το πόρισμα του ΚΚΕ για την τραγωδία στα Τέμπη στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Όπως προκύπτει, επιρρίπτονται ευθύνες σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα και ειδικότερα σε υπουργούς που είχαν το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών την περίοδο 2009 - 2023.

Το ΚΚΕ, στο πόρισμά του κάνει αναφορά σε συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες σε βάθος 15ετίας, που προέκυψαν κατά τις διαδικασίες της εξεταστικής επιτροπής.

«Συγκεκριμένα, [..] προκύπτουν σαφέστατες ποινικές ευθύνες των αρμόδιων υπουργών Υποδομών και Μεταφορών της περιόδου 2009 - 2023 για το κακουργηματικό αδίκημα της δια παραλείψεως διατάραξης της ασφάλειας των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ο θάνατος 57 ανθρώπων και η βαριά σωματική βλάβη δεκάδων ακόμα ατόμων. Και πιο συγκεκριμένα των υπουργών Δ.Ρέππα (2009-2011), Γ.Ραγκούση (2011), Μ.Βορίδη (2011-2012), Κ. Χατζηδάκη (2007-2009 και 2012-2013), Μ. Χρυσοχοΐδη (2013-2015), Χ. Σπίρτζη (2015-2019), Κ. Καραμανλή (2019-2023).

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (όπως είναι η ονομασία του σήμερα) είναι η νομοθετική αρχή, υπεύθυνη για το σιδηροδρομικό τομέα στην Ελλάδα και υπό την εποπτεία του δραστηριοποιούνται ο ΟΣΕ και η ΕΡΓΟΣΕ. Μεταξύ των σκοπών και των αρμοδιοτήτων του υπουργείου αυτού είναι και ο σχεδιασμός και ο ορθολογικός προγραμματισμός των συγκοινωνιακών υποδομών, η οικονομική και ποιοτική μελέτη, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία αυτών, η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου στα συγκοινωνιακά έργα και η άσκηση τεχνικής εποπτείας στις συγκοινωνιακές υποδομές (περιλαμβανομένων και των σιδηροδρομικών υποδομών) που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από εποπτευόμενους φορείς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA