Μενού
tempi.jpg
Η στιγμή της έκρηξης. | Καθημερινή/Youtube
  • Α-
  • Α+

Συγκλονίζουν τα πλάνα από το νέο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τη στιγμή της μοιραίας σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Οι εικόνες παραπέμπουν ξεκάθαρα σε έκρηξη βόμβας και πληθαίνουν οι φωνές για τη διερεύνηση του φορτίου που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία.

Σύμφωνα με τις εξετάσεις των πραγματογνωμόνων τον Μάρτιο 2023, εντοπίστηκαν ίχνη ξυλολίου και άλλων εύφλεκτων διαλυτών σε μικρές ποσότητες, ενώ κατά τη δεύτερη δειγματοληψία τον Οκτώβριο 2023 δεν βρέθηκαν τα παραπάνω στοιχεία.

«Αυτό δείχνει ότι αυτά που βρέθηκαν τον Μάρτιο δεν ήταν περιβαλλοντικό θέμα που μπορεί να υπάρχει στον χώρο, αλλά υπήρξαν λόγω του συγκεκριμένου γεγονότος», δήλωσε στο Mega ο πραγματογνώμονας Γιώργος Περιβολιώτης.

Τέμπη: Παραλείψεις και λάθη

Ο ίδιος, μάλιστα, συμπλήρωσε ότι αν η πρώτη δειγματοληψία είχε γίνει νωρίτερα από τις 29 Μαρτίου 2023 τότε θα έδειχνε περισσότερα στοιχεία.

«Αυτή η ανάφλεξη σε αυτή την έκταση και χρονική διάρκεια, δηλαδή μία έκταση με διάμετρο 70-80 μέτρων και χρονική διάρκεια περί τα 6 δευτερόλεπτα, δεν είναι δυνατόν να προέρχεται απλά και μόνο από τα υλικά των αμαξοστοιχιών», είπε ο πραγματογνώμονας.

Κατερινόπουλος: «Ήταν εύφλεκτη ύλη»

Ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος, αναρωτήθηκε από τη μεριά του: «Γιατί αυτή η πρεμούρα να καταστρέψουν τον χώρο του εγκλήματος;».

«Έχουμε ένα μανιτάρι φωτιάς. Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι δεν ήταν εύφλεκτη ύλη; Να είστε σίγουροι ότι δεν θα ήταν νόμιμη, γιατί εάν θα ήταν νόμιμη δεν θα την είχαν βάλει σε ένα τρένο να έρθει στην Αθήνα, θα την είχαν βάλει σε βυτία. Πιστεύω ότι οι μηχανοδηγοί δεν γνωρίζουν τι φορτία κουβαλάνε», είπε στο Mega ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

Μεταξύ άλλων τόνισε πως ο χώρος όπου σημειώθηκε η σιδηροδρομική τραγωδία έπρεπε να αποκλειστεί για όσο χρειαστεί παρά να μπαζωθεί.

«Γιατί αυτή η πρεμούρα να καταστρέψουν τον χώρο του εγκλήματος; Τσιμέντωσαν όλο τον χώρο για ποιο λόγο; Ήθελαν να κρύψουν κάτι κι αυτό ήταν παράνομο. Κάποιοι το έκαναν που έχουν λόγο και ρόλο και θέσεις σε αυτή την κοινωνία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA