Συνεχίζεται σήμερα (14/2) στη Βουλή η Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά τα αίτια του δυστυχήματος στα Τέμπη, με την έκθεση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας να δίνει μία νέα διάσταση στην πολύνεκρη σύγκρουση των τρένων.
Σήμερα, στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη καταθέτει η αναπληρώτρια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, κα Αλεξάνδρα Ρογκάκου, η οποία είπε ότι πήρε εντολή η συγκεκριμένη ανεξάρτητη αρχή από τον οικονομικό εισαγγελέα, να συντάξει πόρισμα για το εάν τελικά υπάρχουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση της επίμαχης σύμβασης 717, που αφορά στα συστήματα ασφαλείας.
Αυτό έγινε δύο χρόνια πριν το δυστύχημα, και σήμερα τόνισε πως «παρέδωσε το πόρισμά της τον Σεπτέμβριο του 2021 στην ΕΡΓΟΣΕ και στον οικονομικό εισαγγελέα και ανέφερε πως έπρεπε να ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις σε 18 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ».
Τέμπη: Τι είπε η Αλεξάνδρα Ρογκάκου
«Η αναζήτηση ευθυνών έγινε για 18 άτομα, με τρία άτομα να αποχωρούν λόγω συνταξιοδότησης. Σε 15 άτομα ασκήθηκαν πειθαρχική δίωξη από την ΕΡΓΟΣΕ, 11 απηλάγγησαν με απόφαση του CEO, ενώ σε 4 άτομα επέβαλε την ανώτατη ποινή που μπορούσε σύμφωνα με τον κανονισμό, απουσία 10 ημερών τα οποία έκαναν έφεση ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου που τους απάλλαξε».
- Πύρινος εφιάλτης σε Γαλλία και Ισπανία: Δραματική η κατάσταση στο Μπορντό – Στην Άβιλα τα ελληνικά αεροσκάφη
- Βάσεις 2026: Αυτή είναι η σχολή που έχει μόνο τέσσερις εισακτέους φέτος
- Πανσέληνος Ιουλίου: Πότε θα δούμε στον ουρανό το «Φεγγάρι του Ελαφιού»
- Axios: Το πρόσωπο που έπεισε τον Τραμπ για τον τερματισμό των βομβαρδισμών στο Ορμούζ
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.