Μενού
Δικαστήριο
Αναμονή εκδίκασης υπόθεσης | EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Τέσσερις δικαστικοί λειτουργοί απολύθηκαν λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Πειθαρχικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, ανεβάζοντας τον αριθμό των απολυόμενων σε 32 συνολικά τα τελευταία 3 χρόνια.

Αυτή τη φορά εκτός σώματος βρέθηκαν ένας Εφέτης Θεσσαλονίκης, δύο πρόεδροι Πρωτοδικών Αθηνών και μια Πρωτοδίκης Αθηνών.

Ένας εξ αυτών μάλιστα σημείωσε καθυστερήσεις που έφτασαν τα 4 χρόνια και πελάτες μήνες σε 241 υποθέσεις.

Η παύση του από πρόεδρος Πρωτοδικών αποφασίστηκε ομόφωνα παρόλο που όπως είπε η εισηγήτρια αρεοπαγίτης Ευαγγελία Γιακουμάτου, «είχε τα τυπικά προσόντα για μια καλή πορεία στο δικαστικό σώμα, καθώς είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Αστικό Δίκαιο και γνωρίζει καλά την αγγλική γλώσσα, ωστόσο
από τα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του εμφάνιζε σημαντική και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων, η οποία με την πάροδο του χρόνου επιδεινώθηκε».

Για 10 από τις καθυστερούμενες υποθέσεις η ίδια η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα του είπε αποστείλει έγγραφε με τα οποία του έθετε προθεσμίες για την ολοκλήρωσή τους. Εκείνος όμως συμμορφώθηκε στις προθεσμίες μόνο ως προς τις 4 υποθέσεις, ενώ ακόμα παραμένουν σε εκκρεμότητα οι υπόλοιπες έξι.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η συμπεριφορά του δεν οφείλεται σε αδιαφορία αλλά σε οικογενειακά και προσωπικά προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε καθώς και στον μεγάλο όγκο υποθέσεων που χρεώθηκε.   

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA