Μενού
nosokomeio
Νοσοκομείο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νέα στοιχεία αποκαλύφθηκαν για τον θάνατο 92χρονης σε γηροκομείο του Ηρακλείου Κρήτης όπου, σύμφωνα με καταγγελίες, η ηλικιωμένη γυναίκα ήπιε καθαριστικό αντί για νερό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, η 92χρονη έτρωγε το πρωινό της και ζήτησε από μία νοσοκόμα να της δώσει νερό για να πάρει τα χάπια της.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η νοσοκόμα της έδωσε ένα μπουκάλι σε συσκευασία νερού, το οποίο όμως τελικά περιείχε καθαριστικό υγρό.

Στη συνέχεια η ηλικιωμένη ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εκτάκτως με ασθενοφόρο στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου κατέληξε. Η νοσηλεύτρια και ο δικηγόρος, Παναγιώτης Καβούνης μίλησαν για το τραγικό περιστατικό στο Mega.

«Σε εκείνη την κυρία είχαμε συγκεκριμένα μπουκαλάκια, όπως αυτά που έχουμε πει. Άνοιξα το ντουλάπι που έχουμε τα μπουκαλάκια και τα μεγάλα νερά για τους υπόλοιπους ανθρώπους, κανονικά όπως κάθε μέρα. Οι κανόνες είναι πολύ αυστηροί και ξεκάθαροι. Πώς μπήκε αυτό το μπουκαλάκι εκεί μέσα που έχουμε μόνο νερά, δεν ξέρω», είπε η νοσηλεύτρια.

Γηροκομείο: Τι είπε η νοσηλεύτρια

Στην ερώτηση γιατί δεν έδωσε στην 92χρονη ένα μπουκαλάκι νερό που να είναι σφραγισμένο, απάντησε: «Ήταν το πρώτο που έπιασα και φαντάστηκα ότι μπορεί αν της είχαν δώσει άλλες νοσηλεύτριες πριν από λίγο νερό. Τα συγκεκριμένα μπουκαλάκια τα είχαμε για την συγκεκριμένη γυναίκα. Ήπιε αρκετές φορές».

Ο Παναγιώτης Καβούνης, δικηγόρος της νοσηλεύτριας, τόνισε ότι στο πλαίσιο της εσωτερικής έρευνας που γίνεται, οι άνθρωποι του γηροκομείου προσπαθούν να διαπιστώσουν ποιος μπορεί να τοποθέτησε εκεί το μπουκάλι με το νερό.

«Σίγουρα δεν το έπραξε η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια ούτε και κάποια άλλη νοσηλεύτρια γιατί υπάρχουν υψηλά στάνταρ κι αυστηροί κανόνες. Οι κάμερες πηγαίνουν αρκετές μέρες πίσω κι αποτελούν μέρος της αστυνομικής έρευνας. Εκτός από την έρευνα της αστυνομίας έχουμε θέσει και δικό μας τεχνικό, ώστε το συντομότερο δυνατό να δούμε πώς έγινε το τραγικό περιστατικό», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA