Μενού
epithesi
Η επίθεση στην Αριστοτέλους | Thessaloniki Pride / Facebook
  • Α-
  • Α+

Ένα από τα δύο θύματα της τρανσφοβικής επίθεσης στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, μίλησε για το περιστατικό και ζήτησε την απονομή δικαιοσύνης.

Περιέγραψε, καρέ-καρέ, τα όσα έβαλαν χώρα το βράδυ του Σαββάτου (9/3), όταν μία μεγάλη ομάδα ατόμων κινήθηκε σε βάρος τους με άγριες διαθέσεις.

«Απλά περνάγαμε από την πλατεία Αριστοτέλους με μία φίλη μου, non binary και αυτή. Μία ομάδα ατόμων μας ξεκίνησε να μας χλευάζει και να μας βρίζει. Μετά με προσέγγισαν, με τράβηξαν και με έβρισαν. Εγώ, σε αντίδραση, τους πέταξα το παγωτό που είχα πάρει πιο πριν από ένα μαγαζί» σημείωσε, αρχικά.

Τα πράγματα, όμως, «κλιμακώθηκαν γρήγορα. Είχαν γίνει 200-300 άτομα» που συγκεντρώθηκαν από την πλατεία, κοντινά καταστήματα αλλά και την παραλιακή. 

Ξεκίνησαν να κυνηγούν τα θύματα και χτύπησαν το ένα, ενώ δεν σταμάτησαν λεπτό τις βωμολοχίες. 

«Εγώ προσπαθούσα να φύγω, να βγάλω βίντεο. Όσο με πλησίαζαν τόσο προσπαθούσα να καταγράψω πρόσωπα» συνέχισε την περιγραφή και ανέφερε πως για να σωθούν, μπήκαν σε ένα κατάστημα.

Οι δράστες συνέχισαν την επίθεση και εκεί και κινήθηκαν απειλητικά και κατά των υπευθύνων, που αναμένεται να κινηθούν, επίσης, νομικά.  

«Φοβήθηκα, ήταν τραγικό. Πρέπει να υπάρχει παραδειγματισμός. Δεν γίνεται οι μισοί να κοροϊδεύουν, οι άλλοι μισοί να γελάνε και να μην αντιδράει κανείς» παρατήρησε.

«Δεν λύγισα. Θέλω να πληρώσουν, ακόμα κι αν φοβάμαι να βγω έξω» κατέληξε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA