Μενού
  • Α-
  • Α+

Αύξηση στα περιστατικά κορονοϊού καταγράφεται στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Θεσσαλίας, όπως ανέφερε ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας 5ης Υ. Πε., Φώτης Σερέτης, κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Ειδικότερα, το τελευταίο 24ωρο, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, καταμετρήθηκαν 1236 προσελεύσεις στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, των υπό επιτήρηση μονάδων Υγείας. Από αυτά καταγράφηκαν 45 λοιμώξεις του γαστρεντερικού συστήματος και 101 λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Σε πέντε δείγματα ανιχνεύθηκαν εντεροπαθογόνα. Επιπλέον, δηλώθηκε ένα κρούσμα από σαλμονέλα, που από τη διερεύνηση προκύπτει ότι συνδέεται με τα πλημμυρικά φαινόμενα. Προς το παρόν δεν παρατηρείται συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στις υπό επιτήρηση περιοχές.

Όπως διευκρινίστηκε, η αύξηση που παρουσιάζεται στον καταγεγραμμένο αριθμό κρουσμάτων λοιμώξεων του αναπνευστικού πιθανόν να οφείλεται στην αύξηση της θετικότητας SARA COV 2 (κορονοϊού), που παρατηρείται στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας, όπως και στις περισσότερες Περιφέρειες της Επικράτειας.

Νέες νοσηλείες

Αναφορικά με τις νοσηλείες, ο Διοικητής της 5ης Υ. Πε., τόνισε ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 5 νέες με λοιμώξεις του γαστρεντερικού και 7 λόγω λοιμώξεων του αναπνευστικού.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας υπάρχουν δύο πιθανά κρούσματα λεπτοσπείρωσης, που βρίσκονται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση και διερεύνηση. Οι ασθενείς είναι από πληγείσα περιοχή και είναι κλινικά καλά.

«Σχετικά με το θάνατο συμπολίτη μας, ενημερωθήκαμε από το Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ότι ο έλεγχος για λεπτοσπείρωση ήταν αρνητικός. Σημειώνεται ότι συνεχίζεται η εκστρατεία εμβολιασμού έναντι του τετάνου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 568 εμβολιασμοί, ενώ αύριο ξεκινούν εμβολιασμοί σε παιδιά με το εμβόλιο της ηπατίτιδας Α», εξήγησε ο κ. Σερέτης.

Κατάλληλο το νερό στο Βόλο

Σχετικά με το Δίκτυο Ελέγχου της Υδροδότησης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 676 δειγματοληψίες, από τις οποίες οι 175 έγιναν το τελευταίο 24ώρο.

«Μετά από εκτεταμένες δειγματοληψίες και ελέγχους που έχουν διεξαχθεί στη διάρκεια των τελευταίων 7 ημερών από τη ΔΕΥΑΜ Βόλου, την Π.Ε. Θεσσαλίας και το Π.Ε.Δ.Υ. Θεσσαλίας, επιβεβαιώνεται ότι το νερό που παρέχεται από το δίκτυο της ΔΕΥΑΜ Βόλου είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση (πόση, μαγείρεμα και άλλες οικιακές χρήσεις πχ ατομική υγιεινή)», τόνισε ο Διοικητής της 5ης Υ. Πε..

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι σε καταναλωτές με ειδικά προβλήματα υγείας (υπερτασικοί και όσοι ακολουθούν δίαιτα φτωχή σε αλάτι) συστήνεται να αποφεύγεται η πόση, εξαιτίας της σχετικά υψηλής αλατότητας, που μπορεί να εμφανίζεται λόγω χρήσης γεωτρήσεων, ανάλογα με τις ανάγκες.

Ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση χαρακτηρίζεται το νερό που παρέχεται στις Δημοτικές Ενότητες Πορταριάς, Ιωλκού, Μακρυνίτσας καθώς και στους οικισμούς Χανίων και Δρακείας, επειδή εκεί δεν έχει αποκατασταθεί η χλωρίωση.

Εκτός από την αλλαγή από τον Δήμο Βόλου με τις υποσημειώσεις που προαναφέρθηκαν δεν σημειώθηκαν άλλες αλλαγές στα δίκτυα ύδρευσης και ισχύουν όλα όσα αναφέρθηκαν σε προηγούμενη ενημέρωση.

Το ΠΕΔΥ Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια πραγματοποιεί καθημερινά δειγματοληψίες στους Δήμους και σε Δημοτικά διαμερίσματα.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA