Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε την πρόθεση χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των ζημιών που επήλθαν από την κακοκαιρία «Bora» στη Γέφυρα της Λεωφόρου Δενδροποτάμου, στο Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης. Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου - ημέρα κατά την οποία γίνονταν τα εγκαίνια του Μετρό Θεσσαλονίκης - τμήμα της γέφυρας κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και από τα δύο ρεύματα της γέφυρας (από ΚΤΕΛ «Μακεδονία» με Λεωφ. Δενδροποτάμου και αντιστρόφως).
Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, καλείται ο Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, αλλά και όσοι φορείς έχουν συνάψει σχετικό έγγραφο με αυτόν, να υποβάλουν τις προτάσεις τους προκειμένου να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν οι εργασίες επανόρθωσης της γέφυρας. Η χρηματοδότηση, ύψους 2.381.000 ευρώ, θα ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και το έργο θα κατανεμηθεί στον Άξονα Προτεραιότητας των Οδικών Υποδομών.
- Η Κλέλια Ανδριολάτου στις πηγές Λούρου: Οι βουτιές μέσα στο καταπράσινο τοπίο
- Ο «μάστορας» στις φιγούρες Τσουβέλας ξαναχτύπησε σε πανηγύρι κι έκανε το τσιμέντο να τρίζει
- «Κομήτης αναγούλας»: Κάτω τα χέρια από τα ελληνικά φέριμποτ
- Πώς θα πληρώσετε τον καφέ και το νερό στο μισό σε αεροδρόμια, πλοία και γήπεδα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.