Μενού
giatroi apergia.jpg
Πορεία διαμαρτυρίας των υγειονομικών. | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Δύο συγκεντρώσεις υγειονομικών θα πραγματοποιηθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει ο κλάδος.

Η πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των γιατρών και των νοσηλευτών θα γίνει στις 11:00 στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο. Στις 18:00 στο άγαλμα Βενιζέλου, η ΕΝΙΘ καλεί σε συλλαλητήριο για τη στήριξη της Δημόσιας Υγείας.

Την κινητοποίηση της ΕΝΙΘ στηρίζει και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, του οποίου τα σωματεία θα συμμετάσχουν σύμφωνα με ανακοίνωση στο συλλαλητήριο.

Θεσσαλονίκη: Η ανακοίνωση

«Οι ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό έχουν ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία των ασθενών και τις συνθήκες εργασίας των υγειονομικών.

Τα συνδικάτα διεκδικούν αναβάθμιση του ΕΣΥ και των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η διαφύλαξη του αγαθού της υγείας είναι δικαίωμα που αποτελεί βασικό αξίωμα για την συνέχεια μιας κοινωνίας!

Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς και τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να στηρίξουν την κινητοποίηση της ΕΝΙΘ», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA