Μενού
nosokomeio-asthenis
Ο ασθενής ξαπλωμένος σε καρέκλες στο Θεαγένειο | Dimitris Tzilves / Facebook
  • Α-
  • Α+

Εισαγγελική παρέμβαση σχετικά με την εικόνα από την αίθουσα αναμονής του Θεαγένειου αντικαρκινικού νοσοκομείου όπου γιατροί έκαναν ανάνηψη σε ασθενή στις καρέκλες. 

Όπως μεταφέρει το grtimes.gr, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σμυρνής, έδωσε εντολή για έρευνα σχετικά με το περιστατικό. 

Με το αίτημά του, προς τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης, ζητά προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, σε σχέση με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, και έκθεσης.

Τυχόν ευθύνες αναζητούνται ανάμεσα στους υπεύθυνους του νοσοκομείου για τον χειρισμό του περιστατικού. 

Για την υπόθεση είχε κάνει παρέμβαση και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας ΕΔΕ «καθώς υπήρξαν πολλά διαθέσιμα κρεβάτια εκείνη τη στιγμή», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Το περιστατικό έφερε στο φως της δημοσιότητας ο διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, Δημήτρης Τζιλβές, ο οποίος προχώρησε σε ανάρτηση, καταγγέλλοντας τις σοβαρές ελλείψεις που αντιμετωπίζει το Θεαγένειο.

Αναρτήθηκε και μία φωτογραφία που δείχνει έναν άνδρα να βρίσκεται  ξαπλωμένος στις καρέκλες στο χώρο αναμονής του 4ου ορόφου του νοσοκομείου. Ο άνδρας είχε υποβληθεί σε ενδοσκοπικές εξετάσεις και οι γιατροί τον ξάπλωσαν στις καρέκλες για να συνέλθει από τη μέθη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA