Μενού
dikastirio
  • Α-
  • Α+

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση αφέθηκαν μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης έξι κατηγορούμενοι που διώκονται για 19 διαρρήξεις και κλοπές, κατά το τελευταίο δίμηνο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι διαρρήκτες δρούσαν σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, με λεία άνω των 64.000 ευρώ, σε χρήματα και τιμαλφή.

Οι κατηγορούμενοι έκαναν χρήση των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, αποζημίωσαν σε μεγάλο ποσοστό τα θύματά τους και αποδέχθηκαν τις πράξεις που τους καταλογίζονται.

Να σημειωθεί ότι σε βάρος τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη - μεταξύ άλλων - για τρία κακουργήματα και συγκεκριμένα για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και παραβίαση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, επειδή παρακολουθούσαν τις συχνότητες της ΕΛΑΣ.

Θεσσαλονίκη: Οι όροι αποφυλάκισης

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αποφασίστηκε να αφεθούν όλοι ελεύθεροι υπό τους εξής όρους:

  • Αυτοπρόσωπη εμφάνιση τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής.
  • Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
  • Χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ ο καθένας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι δράστες επέλεγαν σπίτια, απ' όπου απουσίαζαν οι ένοικοι και τα παραβίαζαν με διαρρηκτικά εργαλεία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, έκαναν αναρρίχηση σε μπαλκόνια μέσω σωληνώσεων. Για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα που είχαν μισθώσει από εταιρείες ενοικίασης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA