Μενού
lathraia tsigara.jpg
Ελληνική Αστυνομία.
  • Α-
  • Α+

Τρεις άνδρες, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης (31/01) σε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, μετά από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι συλληφθέντες «συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με δομημένη και διαρκή δράση», με σκοπό τη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων.

Μάλιστα, αποθήκευαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων τις οποίες αφού επεξεργάζονταν και έκρυβαν επιμελώς μέσα σε συσκευασίες παραπλανητικών αντικειμένων, εξήγαγαν με διάφορα τεχνάσματα σε χώρες του εξωτερικού.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης σε αποθήκη που χρησιμοποιούσαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν τη στιγμή που φόρτωναν σε φορτηγό τόπια υφάσματος, τα οποία στο εσωτερικό τους έκρυβαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων.

Με τη χρήση εικονικού τιμολογίου προορίζονταν να μεταφερθούν στο εξωτερικό.

Θεσσαλονίκη: Τα ευρήματα

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 306.770 πακέτα τσιγάρων (δηλαδή 6.135.400 τεμάχια τσιγάρων), που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Το παραπάνω φορτηγό κατασχέθηκε, καθώς και το εικονικό τιμολόγιο που βρέθηκε μέσα σε αυτό.

Επίσης κατασχέθηκαν:

  • 1 όχημα τύπου κλαρκ
  • 1 παλετοφόρο
  • 1 κάμερα ασφαλείας
  • 1 όχημα

Τα κατασχεθέντα λαθραία τσιγάρα θα σταλούν στην αρμόδια τελωνειακή Υπηρεσία, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί, αλλά και λοιπές επιβαρύνσεις, ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA