Μενού
  • Α-
  • Α+

Πολύ σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη, σχετικά με τις μετακινήσεις των μαθητών και μαθητριών με αναπηρία, από και προς τις σχολικές μονάδες, σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Μάλιστα, η ΕΣΑμεΑ έστειλε επιστολή στο υπουργείο Εσωτερικών στην οποία εκφράζονται η αγανάκτηση εκατοντάδων οικογενειών μαθητών και μαθητριών με αναπηρία, καθώς ο συνολικός αριθμός αυτών που δεν καλύπτεται η μετακίνησή τους στη συγκεκριμένη περιοχή, υπερβαίνει τους 600.

Η ΕΣΑμεΑ ενημερώθηκε ότι οι υποψήφιοι ανάδοχοι τουριστικοί πράκτορες-ιδιοκτήτες μεταφορικών μέσων μαζικής μεταφοράς θεωρούν ασύμφορη την τιμή για τα σχολικά δρομολόγια, με αποτέλεσμα 13 από αυτά, που αφορούν στα Ειδικά Σχολεία της πόλης της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, να μην εκτελούνται, την στιγμή μάλιστα που το σχολικό έτος 2023-2024 έχει ήδη ξεκινήσει.

«Επιτακτική η ανάγκη»

Η ΕΣΑμεΑ τονίζει στην υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, ότι «είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη να επιλυθεί το μείζον αυτό ζήτημα. Οφείλει να διασφαλίσει την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών/τριών με αναπηρία από και προς τις σχολικές μονάδες Θεσσαλονίκης εδώ και τώρα».

Κραυγή αγωνίας

Επιπλέον, η ΕΣΑμεΑ επισημαίνει: «Κανένα παιδί με αναπηρία, κανένας μαθητής και καμία μαθήτρια με αναπηρία, ούτε στη Θεσσαλονίκη, ούτε πουθενά αλλού στην Ελλάδα, δεν πρέπει να αποκλειστεί, δεν πρέπει να αποκλείεται από το δικαίωμα στη δημόσια εκπαιδευτική διαδικασία, στο πανανθρώπινο αγαθό της εκπαίδευσης, λόγω αδυναμίας του κράτους, της ελληνικής πολιτείας, να εκπληρώσει την ευθύνη που έχει και να διασφαλίσει την μεταφορά του/της προς και από το δημόσιο σχολείο, γι' αυτό και η ΕΣΑμεΑ ζητά άμεση παρέμβαση για την επίλυση του σοβαρότατου αυτού προβλήματος!».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA