Μενού
peripoliko
  • Α-
  • Α+

Υπόθεση που σχετίζεται με μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες κοκαΐνης που έχουν εντοπισθεί στην ελληνική επικράτεια, δημοσιοποίησε η ΕΛΑΣ. Αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από συνεργασία με το γραφείο D.E.A. Αθηνών, προχώρησαν στην κατάσχεση περισσότερων των 580 κιλών κοκαΐνης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε άτομα-μέλη εγκληματικής οργάνωσης, οι περισσότεροι εκ των οποίων συνδέονται μεταξύ τους με συγγενικούς δεσμούς. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και αντίσταση.

Κοκαΐνη σε σπίτια και οχήματα

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κατασχεθείσα ποσότητα κοκαΐνης εντοπίσθηκε σε δύο οχήματα και σε οικία όπου διέμεναν τρία εκ των μελών του κυκλώματος.

Στο πλαίσιο των ερευνών και κατόπιν φυσικής επιτήρησης των μελών του κυκλώματος, οργανώθηκε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 2023 από αστυνομικούς του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης,

Κατασχέσεις

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δύο αυτοκίνητα, αλλά και σε οικία που διέμεναν τρεις εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • 585 κιλά και 208 γραμμάρια κοκαΐνης, συσκευασμένα σε 500 δέματα
  • 7.440 ευρώ σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών ουσιών
  • 7 τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις
  • Ανιχνευτής μετάλλων και λοιπά αντικείμενα.
  • Κατασχέθηκε επίσης, επιβατικό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ηγετικού στελέχους της οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Δείτε εικόνες που δημοσίευσε η ΕΛΑΣ:

213123
ΕΛΑΣ
7454
ΕΛΑΣ
3463
ΕΛΑΣ

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA