Μενού
dikastirio
  • Α-
  • Α+

Ένας 60χρονος στη Θεσσαλονίκη καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με 3ετή αναστολή επειδή είχε γίνει η «σκιά» μιας 22χρονης, παρακολουθώντας την επίμονα επί δύο μήνες.

Ο 60χρονος που δήλωσε «ερωτευμένος» με την νεαρή γυναίκα, κρίθηκε ένοχος από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για απειλή με επιμονή παρακολούθηση (κατ' εξακολούθηση) και παράνομη οπλοφορία καθώς κατά τη σύλληψή του βρέθηκε πάνω του ένα κοπίδι.

«Με κυνηγούσε»

Όπως εξήγησε στο δικαστήριο η 22χρονη, γνώρισε τον κατηγορούμενο στο κατάστημα εστίασης όπου δούλευε και μιλούσε μαζί του «όπως με όλους τους θαμώνες». Όταν παραιτήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο από τη δουλειά «ξεκίνησε να στέλνει μηνύματα στο κινητό, γράμματα, δώρα στο σπίτι», κατέθεσε.

«Με παρακολουθούσε» τόνισε απευθυνόμενη στο δικαστήριο και πρόσθεσε: «Μένει ένα τετράγωνο μακριά και ήξερε πού μένω. Του εξήγησα ότι δεν θέλω καμία επαφή μαζί του, αλλά δεν το σεβάστηκε, με ακολουθούσε με το αμάξι και με κυνηγούσε».

Απολογούμενος ο 60χρονος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Καθόμουν έξω από το σπίτι της και της μιλούσα όταν την έβλεπα. Δεν την παρακολουθούσα με την έννοια της παρακολούθησης, απλώς άφηνα ένα γράμμα γιατί είμαι ερωτευμένος μαζί της».

Αναφορικά με το κοπίδι που είχε μαζί του, σημείωσε ότι το χρησιμοποιούσε για οικιακές δουλειές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA