Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κάποια δημοσιεύματα στην ανατολική Θεσσαλονίκη, τα οποία σχετίζονται με ενορία της συμπρωτεύουσας και πιο συγκεκριμένα με έναν κληρικό, που φέρεται να έχει εμπλοκή σε οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, πρόκειται για Αρχιμανδρίτη και η ενορία ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις καταγγελίες. Η εμπλοκή του στα εν λόγω σκάνδαλα, όπως ενημερώνουν τα σχετικά δημοσιεύματα, φέρεται να λάμβανε χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια και, ειδικότερα, από το 2018.

Μάλιστα, γίνεται λόγος πως αρκετοί επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης έδιναν δωρεές στη συγκεκριμένη ενορία, τα οποία φέρεται να χρησιμοποιούσε ο Αρχιμανδρίτης για διαφορετικούς σκοπούς, που σχετίζονταν με σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης 

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό, στην οποία αναφέρει πως «επιθυμούμε να ενημερώσουμε σε ό,τι αφορά την ακαταλόγιστη δραστηριότητα κληρικού της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης ότι για το συγκεκριμένο θέμα και μετά την ενημέρωση για τη διενέργεια προανάκρισης υπάρχει άμεση συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τις εισαγγελικές Αρχές».

Οι Αρχές πραγματοποιούν έρευνες, προκειμένου να δώσουν παραπάνω «φως» στην υπόθεση, η οποία αναμένεται να απασχολήσει τις επόμενες ημέρες την κοινή γνώμη της χώρας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA