Μενού
Μηχανοκίνητη πορεία αγροτών
Μηχανοκίνητη πορεία αγροτών | thesstoday.gr
  • Α-
  • Α+

Οι αγρότες της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, με μηχανοκίνητη πορεία, με τελικό προορισμό το υπουργείο Εσωτερικών, τομέας Μακεδονίας - Θράκης (ΥΜΑΘ).

Ξεκίνησαν από τον κόμβο Μουδανιών, στο ύψος της εθνικής οδού Νέων Μουδανίων - Θεσσαλονίκης, όπου είναι παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σημάντρων Χαλκιδικής Φιλοκλής Κοτζιάς, οι αγρότες σκοπεύουν να επιδώσουν στον υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη ψήφισμα με τα αιτήματά τους, θέτοντας στην κορωνίδα των προσδοκιών τους «τις αποζημιώσεις για την ακαρπία της πράσινης ελιάς στη Χαλκιδική, που αγγίζει - σύμφωνα με έρευνα του ΑΠΘ- το 90%».

Περίπου 40 τρακτέρ συμμετέχουν στη μηχανοκίνητη - ειρηνική, όπως της χαρακτήρισε ο κ. Κοτζιάς - πορεία των αγροτών προς το ΥΜΑΘ, ενώ στον κόμβο των Μουδανιών παραμένουν 120 τρακτέρ. Μετά την επίδοση του ψηφίσματός τους στον υφυπουργό, οι αγρότες θα επιστρέψουν στο μπλόκο, στον κόμβο των Μουδανιών.

Σημειώνεται πως οι αγρότες παραμένουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς δεν τους κάλυψαν τα όσα ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, από το βήμα της Βουλής.

Αύριο, Τρίτη (6/2) θα είναι καθοριστική ημέρα καθώς αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις κατά τη συνεδρίασή τους στη Λάρισα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA