Μενού
Αστυνομία
Περιπολικό αστυνομίας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σοβαρό και αποτρόπαιο επεισόδιο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη, όπου πλήθος νεαρών που βρισκόταν στην πλατεία Αριστοτέλους επιτέθηκε με ύβρεις σε δύο τρανς ατόμων που περνούσαν από το σημείο, ενώ πετούσαν αντικείμενα.

Το Thessaloniki Pride δημοσιεύει βίντεο από το σοβαρό περιστατικό και καταγγέλλει ότι «σημειώθηκε ένα ακραία ΛΟΑΤΚΙφοβικό περιστατικό, όταν όχλος άνω των 100 ατόμων επιτέθηκε και καταδίωξε δύο κουήρ άτομα λόγω της εμφάνισής τους που έκριναν ως εκκεντρική». 👮‍

Όπως αναφέρεται επίσης, «επέμβαση της αστυνομίας και προσαγωγές δραστών έχουν γίνει ήδη και γι' αυτό συγκεντρώνουμε πληροφορίες και υλικό στο [email protected] ή στο 2311289320 από αυτόπτες μάρτυρες».

«Είναι στο χέρι όλων μας να κινητοποιηθούμε και να δείξουμε αλληλεγγύη, για να μην αφήσουμε το φόβο να ξαναγυρίσει στη Θεσσαλονίκη! Δεν ντρεπόμαστε, δεν κρυβόμαστε, δε φοβόμαστε!», τονίζεται επίσης.

Θεσσαλονίκη: 21 συλλήψεις ατόμων

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, 25 άτομα προσήχθησαν και τελικά 21 συνελήφθησαν μετά το σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όταν ομάδα νεαρών προπηλάκισε δύο τρανς άτομα.

Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές και συλλήψεις 11 ανηλίκων και 10 ενηλίκων. Οι 12 συλληφθέντες είναι αλλοδαποί.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας. Οι συλληφθέντες θα προσαχθούν σήμερα στον εισαγγελέα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA