Μενού
87 deth kentriki
Κινητοποιήσεις ΔΕΘ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Με φόντο τις πλημμύρες που δοκιμάζουν τη Θεσσαλία πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια από εργατικά σωματεία, συλλογικότητες, φοιτητές, συνταξιούχους και άνεργους, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της 87ης ΔΕΘ.

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους πλημμυροπαθείς αλλά και σε όσους επλήγησαν από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι, οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ζητώντας, καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίες, βελτίωση της ποιότητας παροχών δημόσιας υγείας και παιδείας.

Η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΔΟΘ και ΕΚΘ πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου με κεντρικό σύνθημα «Εργασία και Πρόοδος με Διάρκεια και Σεβασμό στα Εργατικά Δικαιώματα και τις Κατακτήσεις μας» με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων, υγειονομικών, διανομέων κ.ά.

87 deth 1
Κινητοποιήσεις ΔΕΘ | Eurokinissi

Ξεχωριστή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της ΧΑΝΘ και τη συμμετοχή εργατικών σωματείων, φοιτητικών και αγροτικών συλλόγων, σωματείων αυτοαπασχολούμενων κ.ά. Το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης ήταν «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

87 deth 3
Κινητοποιήσεις ΔΕΘ | Eurokinissi

Παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης έκαναν συγγενείς των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, που ζητούν δικαίωση για την απώλεια των 57 επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

«Πιέζουμε όσο μπορούμε για την απόδοση των ευθυνών ώστε να πληρώσουν αυτοί που φταίνε» ανέφερε σε δηλώσεις τους ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, εκπρόσωπος του «Συλλόγου Πληγέντων των Τεμπών».

87 deth 2
Κινητοποιήσεις ΔΕΘ | Eurokinissi

Την ίδια ώρα, στην πλατεία Καμάρας συγκεντρώθηκαν μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, φοιτητές και μέλη συλλογικοτήτων του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

87 deth 4
Κινητοποιήσεις ΔΕΘ | Eurokinissi

Όλοι οι συγκεντρωμένοι συγκρότησαν πορείες που κινήθηκαν σε διάφορους δρόμους της πόλης.

Την ίδια ώρα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σχημάτισαν από νωρίς κλοιό γύρω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, ενώ σε καίρια σημεία της πόλης βρίσκονταν αστυνομικοί και αναπτύχθηκαν φραγμοί με κιγκλιδώματα και κλούβες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA