Μενού
peripoliko
Περιπολικό | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Ήταν παιδάκια», δήλωσε η κόρη του αστυνομικού ο οποίος δέχθηκε επίθεση, με κράνος, από άγνωστο άτομο έξω από τον κινηματογράφο Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης, όπου είχε μεταβεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής (10/3), όταν ο κ. Κασσελάκης βρέθηκε στην πόλη, μετά και την ομοφοβική επίθεση που έλαβε χώρα στην πλατεία Αριστοτέλους.

Συγκεντρωμένοι, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, γιούχαραν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ένας από τους αστυνομικούς που βρέθηκε στο Ολύμπιον δέχθηκε επίθεση στο πρόσωπο.

Οι συνάδελφοί του, τον απομάκρυναν από το σημείο και ύστερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ώστε να λάβει την αναγκαία περίθαλψη.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, η κόρη του σημείωσε πως φέρει ένα τραύμα κάτω από το μάτι, αλλά οι εξετάσεις έδειξαν πως είναι εκτός κινδύνου και έχει βγει από το νοσοκομείο.

Αναφερόμενη στους δράστες, σημείωσε πως ήταν πολύ μικροί σε ηλικία και «μπορεί οι μπαμπάδες τους να είναι μικρότεροι από τον δικό μου». 

Σύμφωνα με την ίδια, ο πατέρας της φοβήθηκε καθώς, κατά τη διάρκεια της επίθεσης, του πήραν το καπέλο όπου υπάρχουν τα προσωπικά του στοιχεία. 

Τηλεφώνησε στην ίδια και την ενημέρωση, φοβούμενος ότι μπορεί να στοχοποιηθεί η οικογένεια.

«Ο πατέρας μου υπηρετεί 34 χρόνια. Είναι 59 χρονών και σε πέντε μήνες περιμένει να βγει στη σύνταξη. Αν δεν ήταν ψύχραιμος και οι 20-30 δεν σταματούσαν, θα λέγαμε κρίμα τον άνθρωπο» επεσήμανε η ίδια. 

Το σχόλιο Μπαλάσκα για την επίθεση στον αστυνομικό

Ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, αναφερόμενος στο ίδιο περιστατικό σημείωσε, στο ίδιο μέσο, πως ο ένστολος «τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο και πήγε στο νοσοκομείο».

Σημείωσε πως η ίδια η συγκυρία ήταν ιδιαίτερη, καθώς το περιστατικό έλαβε χώρα σε έναν χώρο όπου βρισκόταν και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Σε τέτοιους χώρους και με τέτοιες καταστάσεις, υπάρχει μία ελαστικότητα, μήπως με την πειθώ η αστυνομία καταφέρει να εκτονώσει το περιστατικό» ανέφερε ο ίδιος.

Συμπλήρωσε, δε, πως η αστυνομία «δεν πρέπει να τραβάει το κορδόνι στα άκρα».

«Έχουμε να κάνουμε με μία συνάθροιση, η οποία έχει κομματική χροιά, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και η αστυνομία έχει διαφορετική φοβία και ελαστικότητα για να μην φανεί ότι η αστυνομικά το πήγε στα άκρα» παρατήρησε.

Όσον αφορά στην ομοφοβική επίθεση που έλαβε χώρα στην πλατεία Αριστοτέλους, ο κ. Μπαλάσκας, τόνισε πως τα δύο τρανς άτομα «χωρίς καμία αφορμή (...) δέχθηκαν κανονικά επίθεση». 

«Πρώτα 3-4 άτομα και μετά περαστικοί, κι άλλοι, μπήκαν σε αυτή τη γελοία παρέα που άρχιζε να προβληματίζει δύο τρανς άτομα» συμπλήρωσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA