Στη φυλακή παραμένουν οι δύο μηχανικοί που καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 13 ετών για τις υπερκοστολογήσεις έργων, ύψους 32 εκατ. ευρώ, όσον αφορά την κατασκευή των πέντε δίδυμων σηράγγων της Εγνατίας Οδού, στο νομό Γρεβενών.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δύο εβδομάδες μετά την ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης (κaι αφού προηγήθηκε πολύμηνη δίκη), οι δύο καταδικασθέντες κατέθεσαν αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής, ζητώντας να αποφυλακιστούν μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.
Η αίτησή τους εξετάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Β' Βαθμού Θεσσαλονίκης που εξέδωσε απορριπτική απόφαση, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας.
Οι ίδιοι οι μηχανικοί, 63 και 64 ετών, δεν παρέστησαν στη διαδικασία και η αίτηση τους υποστηρίχθηκε δια των συνηγόρων τους (ανάμεσα σε άλλα επικαλέστηκαν λόγους υγείας και επισημάνθηκε ότι οι αιτούντες δεν είναι ύποπτοι τέλεσης νέων πράξεων).
Υπενθυμίζεται πως είχαν κριθεί ένοχοι ως επιβλέποντες μηχανικοί της «Εγνατία Οδός ΑΕ» για απάτη εις βάρος της εταιρείας (ΝΠΙΔ) κ.ά. χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού.
Εκτός από αυτούς καταδικάστηκαν τέσσερις ακόμa μηχανικοί κι ο νόμιμος εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο υπό τον όρο της καταβολής εγγύησης από 5.000 έως 25.000 ευρώ.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.