Μενού
thessaloniki flyover
Εργασίες στη Θεσσαλονίκη για την υπερυψωμένη Περιφερειακή Οδό
| Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Παγώνουν οι εργασίες για την κατασκευή του Flyοver στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr η προσωρινή διαταγή ακολούθησε μετά τις προσφυγές του Συνδέσμου Κατοίκων Κωνσταντινοπουλιτών, του Συλλόγου Προστασίας Σεϊχ Σου και του Συλλόγου Δρομέων Θεσσαλονίκης.

Η προσωρινή διαταγή εκδόθηκε ενόψει της συζήτησης στο ΣτΕ στις 17 Απριλίου των αιτήσεων ακύρωσης του έργου που έχουν κατατεθεί από κατοίκους και σωματεία

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, ο νομικός σύμβουλος του Συνδέσμου Κατοίκων Κωνσταντινοπουλιτών, Αλέξανδρος Αδαμίδης, σημείωσε ότι με την προσωρινή διαταγή πρέπει να παύσουν από σήμερα κιόλας όλες οι εργασίες που εκτελούνταν στην περιφερειακή της Θεσσαλονίκης για την κατασκευή της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου.

Να σημειωθεί ότι οι φορείς στην αίτησής τους τόνιζαν ότι η κατασκευάστρια εταιρεία έχει ξεκινήσει εργασίες γεώτρησης σε ρέματα του Σέιχ Σου με κίνδυνο πρόκλησης ανεπίστρεπτης βλάβης του δάσους.

Όπως επισημαίνεται, «μεταξύ των λόγων αναστολής είναι η δημιουργία ανεπανόρθωτης βλάβης στο Σέιχ Σου λόγω των γεωτρήσεων στις όχθες του ρέματος Μαλακοπής, με επακόλουθο την καταστροφή του οικοσυστήματος και τη δημιουργία προϋποθέσεων πλημμυρών σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων».

Flyover: Η αίτηση αναστολής

Στην αίτηση αναστολής έγινε, επίσης, αναφορά στην εξαγγελθείσα κατεδάφιση των γεφυρών σύνδεσης της πόλης με το δάσος, με αποτέλεσμα τη δυσχερή πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς και τον αποκλεισμό των κατοίκων της Θεσσαλονίκης από το περιαστικό δάσος.

Επιπλέον, γίνεται αναφορά στην έλλειψη περιβαλλοντικής μελέτης για τις επιπτώσεις στη χλωρίδα, στην πανίδα και στους επισκέπτες του δάσους από την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων της εταιρείας στους δασικούς δρόμους του Σέιχ Σου.

Στο thesstoday.gr τονίζεται ότι οι φορείς που έχουν προσφύγει κατά της κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, και ώρα 13:00 μ.μ. στην Αίθουσα Νερού του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA