Μενού
Ποιος είναι ο Γιάννης Ιωαννίδης
Ο Γιάννης Ιωαννίδης. | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Την Παρασκευή στις 17:00 στη Θέρμη Θεσσαλονίκης θα κηδευτεί ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής μπάσκετ Γιάννης Ιωαννίδης

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σήμερα στις 12:00 θα τελεσθεί η επιμνημόσυνη δέηση στη Βούλα στην Αθήνα. Συγγενείς, φίλοι και γενικά άνθρωποι του αθλητισμού που δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να πουν το τελευταίο «αντίο» στον «Ξανθό».

Θλίψη για τον «Ξανθό»

Ο θάνατος του Γιάννη Ιωαννίδη, του «Ξανθού» του ελληνικού μπάσκετ, σε ηλικία 78 ετών, σκόρπισε θλίψη στον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη πως «ό,τι έκανε στη ζωή του, το έκανε με προσήλωση και πάθος.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης κατέκτησε κορυφές, διεκδίκησε και προσέφερε πολλά στον τόπο μας. Η αγάπη του για την πατρίδα και φυσικά τη Θεσσαλονίκη, απεριόριστη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Καραμανλής για Ιωαννίδη: «Αποχαιρετώ τον αγαπημένο μου φίλο»

Από την πλευρά του, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αποχαιρέτησε με μία δήλωση τον Γιάννη Ιωαννίδη.

«Με βαθειά συγκίνηση για όσα χρόνια ολόκληρα ονειρευτήκαμε, ζήσαμε και γιορτάσαμε στη Θεσσαλονίκη μας, με ευγνωμοσύνη για την προσφορά του στον τόπο, αποχαιρετώ τον αγαπημένο φίλο μου και πολύτιμο συνεργάτη Γιάννη Ιωαννίδη» σημείωσε.

«Τον πολυνίκη προπονητή που οδήγησε το ελληνικό μπάσκετ στη διεθνή καταξίωση, τον τεχνικό ηγέτη σπουδαίων αθλητών, τον δημιουργό κορυφαίων ομάδων. Τον πολιτικό που με όραμα την υπερήφανη και ισχυρή Ελλάδα, με εντιμότητα και τη σύμφυτη μαχητικότητά του διεκδικούσε πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου» συμπλήρωσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA