Μενού
canadair1
Canadair | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε κλίμα συγκίνησης και πόνου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (30/07) το Τρισάγιο στη μνήμη των δύο πιλότων του Canadair που συνετρίβη στην Κάρυστο, την ώρα της κατάσβεσης φωτιάς στον Πλατανιστό Εύβοιας, του κυβερνήτη Χρήστου Μουλά και του συγκυβερνήτη Περικλή Στεφανίδη.

Όπως μετέδωσε το evima, o δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, εμφανώς συγκινημένος ανέφερε ότι «θα τους τιμούμε για πάντα» ενώ τόνισε ότι «συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να τιμήσουμε τους δύο ήρωες πιλότους που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στη προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς».

«Την ώρα της κρίσης, την ώρα του καθήκοντος, η αίσθηση της ευθύνης έναντι της πατρίδας. Η αίσθηση του χρέους υπερβαίνει για τους ήρωες κάθε προσωπική έννοια, κάθε προσωπική μέριμνα. Την ώρα της κρίσης οι ήρωες αναμετριούνται με την ιστορία. Αυτό ακριβώς έπραξαν οι δύο πιλότοι μας. Και για αυτό θα τους τιμούμε για πάντα. Δύο παλικάρια, δύο ικανοί και ακούραστοι χειριστές. Δύο άοπλοι φρουροί», ήταν τα λόγια του δημάρχου.

«Μια στιγμή αρκεί να σφραγίσει τη ζωή όλων»

Με έκδηλη τη συγκίνηση, ο κ. Ραβιόλος συνέχισε λέγοντας: «δύο ήρωες, ο Χρήστος και ο Περικλής. Έδωσαν τη ζωή τους για να προστατέψουν τις δικές μας ζωές, τις περιουσίες μας αλλά και τη φύση που απειλήθηκε από μία ολοκληρωτική καταστροφή. Περάσαμε δύσκολα 24ωρα, αγωνίας και εξάντλησης. Υπήρχαν στιγμές που το κουράγιο μας εγκατέλειπε. Όμως, Χρήστο και Περικλή, εκείνη την ημέρα με κάθε ρίψη σας σβήνατε μία φωτιά και ανάβατε χιλιάδες ελπίδες ότι αυτή η καταστροφή θα τελειώσει. Και εμείς σας θαυμάζαμε σας χειροκροτούσαμε, σας ευγνωμονούσαμε».

αταλήγοντας, ο δήμαρχος Καρύστου ανέφερε στη μνήμη των δύο ηρώων: «μια στιγμή όμως αρκεί να σφραγίσει τη ζωή όλων. Έτσι και εσείς, σε μια στιγμή με πίστη στον όρκο σας υπερασπιστήκατε τη πατρίδα μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός σας. Τιμή και δόξα στους αετούς που παλεύουν με τη λαίλαπα. Τιμή και δόξα στους ήρωες που φεύγουν σαν ήρωες.  Η συγκίνηση και ο θαυμασμός δεν μπορεί να αποδοθεί με λέξεις.

Απέναντι στο μεγαλείο αυτής της θυσίας στεκόμαστε σιωπηλοί με σεβασμό και κατεβασμένο κεφάλι. Υπόσχεσή μας είναι πως δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ τη θυσία σας και τη γενναιότητα. Στέκομαι εδώ και η σκέψη μου είναι στις οικογένειες, στους δικούς σας ανθρώπους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA