Μενού
push dagger
Μαχαίρι τύπου «push dagger» | ΥouTube/Latest Gear
  • Α-
  • Α+

Ο 44χρονος Νορβηγός που σκότωσε τον 32χρονο αστυνομικό σε μπαρ στην Θεσσαλονίκη, φέρεται να χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι τύπου «push dagger» με το οποίο κατάφερε θανάσιμο χτύπημα στην αριστερή τραχηλική χώρα του θύματος ενώ τραυμάτισε σοβαρά τον κουμπάρο του αστυνομικού στα κάτω άκρα.

Τι είναι το μαχαίρι «push dagger»

Το «push dagger» είναι ένα στιλέτο «διάτρησης» με κοντές λεπίδες και λαβή «Τ» που έχει σχεδιαστεί για να πιάνεται και να κρατιέται σε ένα χέρι με κλειστή γροθιά. Η λεπίδα του προεξέχει από το μπροστινό μέρος της γροθιάς, είτε μεταξύ του δείκτη και του μεσαίου δακτύλου είτε μεταξύ των δύο κεντρικών δακτύλων, όταν η λαβή και η λεπίδα είναι συμμετρικά.

push dagger
Μαχαίρι τύπου «push dagger» | YouTube/Latest Gear

 

Ξεκίνησε ως όπλο κλειστής μάχης για τους αμάχους στις αρχές του 19ου αιώνα και χρησιμοποιήθηκε επίσης στον πόλεμο χαρακωμάτων του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

Ως «κρυφό όπλο», το στιλέτο «ώθησης/διάτρησης», ήταν η αγαπημένη επιλογή όσων ήθελαν ένα διακριτικό μαχαίρι ικανό να χρησιμοποιηθεί για προσωπική προστασία.

Η προέλευσή του φαίνεται να είναι από τις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες του 19ου αιώνα.


 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA